Weet jij alles over terrorisme, politiek geweld en heftige, actuele gebeurtenissen? Kun jij goed schrijven? Lijkt het je leuk om les te geven aan leerlingen? Dan is een stage bij TerInfo echt iets voor jou!

Door sociale media en globalisering worden kinderen steeds jonger geconfronteerd met beelden van terrorisme en politiek gemotiveerd geweld. Deze onderwerpen vinden hun weg naar het klaslokaal en moeten daar goed besproken worden. TerInfo is bedoeld om leerkrachten (basis- en voortgezet onderwijs en mbo) te ondersteunen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en andere heftige gebeurtenissen in de klas. Door het bieden van handvatten en historische context, én met de nadruk op het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden, draagt TerInfo bij aan de weerbaarheid van jongeren in een invloedrijke fase van hun leven.

TerInfo biedt twee parttime stageplaatsen voor (bij voorkeur master-) studenten op het snijvlak van geschiedenis, religiewetenschappen, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie, communicatie en bestuurskunde. Als stagiair help je op verschillende manieren mee aan de verdere ontwikkeling van het kennisplatform. Zo doe je bijvoorbeeld onderzoek naar wat leerlingen denken, bespreken en voelen m.b.t. terrorisme en de effecten van het lesmateriaal van TerInfo, of je helpt met het ontwikkelen van multimediale lessen en het geven van workshops op de ruim 150 deelnemende scholen.

De stage vereist een tijdsinvestering van (7,5 of) 15 ECTS en vindt in overleg plaats tussen half augustus/begin september 2021 en januari 2022. Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Heb je interesse in een stageplek bij TerInfo en wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatiebrief (maximaal 1 A4) naar ter-info@uu.nl. De deadline voor de aanmelding is 21 juni 2021. De sollicitatiegesprekken vinden (digitaal) in de week van 28 juni plaats.

Voor meer informatie over TerInfo, zie ter-info.nl. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of over een stage bij TerInfo? Mail of bel ons op ter-info@uu.nl of 030 253 60 33.

0