Je hebt vrouwen die het verloop van hun dag inschatten aan de hand van het type ondergoed dat ze ’s ochtends uit de kast trekken. Zoals Jenna Marbles zegt: Aan het begin van de week trek je het fijnste en mooiste ondergoed aan. Dan zien je billen er het beste uit en dat zijn vaak ook de leukste dagen. Naarmate de week vordert en de berg vuile was groeit, ga je ondergoed dragen dat je toch iets minder leuk vind. Dit heeft dan natuurlijk effect op hoe je dag zal verlopen. In het uitzonderlijke geval dat je bh en ondergoed matcht, dan weet je zeker dat je een fantastische dag zult hebben. (Mocht dit elke dag zo zijn, dan moet je even goed over prioriteiten gaan nadenken, aldus Jenna.)

Nou meet ik het verloop van mijn dag niet (alleen) af aan mijn ondergoed, maar ook aan mijn sokken. Ik heb sokken met streepjes, stippen, schapen, vliegende varkens, kikkers en ook nog een aantal paren met willekeurige kleurencombinaties. Van sommige paren heb ik nog maar één sok over, want als je ze niet als paar draagt zal je de een vaker dragen dan de ander en verloopt het slijtage proces niet gelijk. Die sokken vind ik eigenlijk altijd leuk, want ze zijn uniek.

Ik koop graag sokken. Ik geniet als ik een nieuw paar met roze olifanten kan aanschaffen en maak elke ochtend weer met veel enthousiasme een combinatie van twee van de eerder genoemde mogelijkheden. Inderdaad, een combinatie.Op mijn veertiende ben ik namelijk begonnen met het dragen van twee verschillende sokken. Ik zag tijdens het omkleden na gym, ook wel lichamelijke oefening, hoe een meisje uit mijn klas twee verschillende sokken aanhad en dit leek mij ook een goed idee. Ik heb sindsdien amper nog een kloppend paar aan gehad. (Met uitzondering van kniekousen. Ik mix alles, maar geen modellen; een enkelsok met een kniekous is gewoon raar.)

Tegenwoordig heb ik een behoorlijke verzameling aangelegd, met als laatste toevoeging 3 grijze paren met witte, lichtroze en lichtblauwe hiel- en teenstukken. Op het moment heb ik een sok met lichtroze en een sok met lichtblauwe hiel- en teenstukken aan. Naast de lol die ik beleef aan het uitzoeken van kleuren en printjes, geniet ik ook erg van de vorm en textuur die sokken kunnen hebben. Deze sokken zijn bijvoorbeeld iets te groot. Dat vind ik heel plezierig want dan kan ik veel met mijn tenen wiebelen. Over het algemeen kan dat bij alle nieuwe sokken, maar iets te grote sokken bieden deze mogelijkheid langer, want je blijft ruimte overhouden als de sokken ouder en dus minder flexibel worden.

Net als bij ondergoed, trek ik aan het begin van de week altijd de fijnste sokken aan. De sokken met grote schapenkoppen op de zijkant zijn momenteel favoriet. Als ik die sokken draag dan is mijn dag vanaf het begin al goed. De sokken die overblijven aan het eind van de week zijn meestal de oudste, meest saaie sokken. Maar in tegenstelling tot wat Jenna Marbles zegt, heb ik dan nog toch steeds een goeie dag.

0