RecycLAS

RecycLAS is dé hippie dippy commissie van Atlas. Wij houden van deze planeet en willen deze graag behouden, net zoals iedereen (toch?). Daarom zetten wij ons om onze medestudenten het groene pad op te sturen. Wij gebruiken ongezond vegan eten, tweedehands pareltjes en onze charmes om dit te fixen! Als we niet druk aan het vergaderen zijn kun je ons vinden in de tweedehands kledingwinkels, in de keuken of op de barricades! We lijken misschien op je standaard milieumeisjes maar van binnen zijn we groene strijders!

 

Sascha ten Berge – Voorzitter: Onverschrokken om de taak als voorzitter op zich te nemen, is Sascha ook niet bang om af en toe te laat te komen (het Brabants Kwartiertje bestaat niet voor niets toch). Sinds een paar maanden is ze van het vlees afgestapt (met enige moeite) en bezig met het verduurzamen van haar ouderlijk huis. 

Sascha’s duurzame tip: Appelstrooppotjes zien er niet alleen leuk uit, als ze leeg zijn kun je zo ook perfect gebruiken voor extra opslag! 

 

Eva Bruintjes – Vice-voorzitter én Penningmeester: Sinds ze de docu ‘Genaaid’ heeft gezien is Eva all in voor duurzaamheid. Haar nieuwe stekje heeft ze Sunny genoemd – omdat ‘ie veel zon nodig heeft – en is van plan om er even goed voor te zorgen als de financiën van Recyclas.

Eva’s duurzame tip: Verdrietig dat je geen spareribs kunt eten? Ga voor een bietenburger met geitenkaas!

 

Floor Alta – Secretaris: Is een echte dierenvriend en kan het niet aan wanneer mensen hun shit op de grond gooien. Ze vindt het niet erg om af en toe andermans rotzooi in de prullenbak te gooien of om te doneren wanneer ze de zoveelste natuurramp op tv voorbij ziet komen. 

Floor’s duurzame tip: de vega knakworsten zijn echt nice!

 

Romée Smithuis – Commissaris-PR: Trots dat ze zo bewust mogelijk probeert om te gaan met duurzaamheid, moet ze er nog wel is op letten om dat frikandelbroodje in de appie te laten liggen. Haar doel voor dit jaar is om niet alleen de leden van Recyclas mee te nemen naar klimaatacties, maar ook heel Atlas. Als Commissaris-PR is het een piece of cake om daarom die facebookgroep lekker vol te spammen! 

Romée’s duurzame tip: Een week in quarantaine door corona en alleen thuis? Makkelijk vol te houden door is rond te snuffelen in de etensla van je huisgenoten!