USLAS Atlas

De studievereniging voor Liberal Arts en Sciences studenten te Utrecht

de vereniging

Ondanks dat Atlas pas in 2005 is opricht, is ze nu al een van de grootste vereniging van Geesteswetenschappen en kent ze rond de 900 leden. USLAS Atlas is de studievereniging van de bachelorstudie Liberal Arts & Sciences (LAS) van de Universiteit Utrecht. Naast het organiseren van onderwijsgerelateerde activiteiten is Atlas er vooral voor de gezelligheid en de binding van alle LAS-studenten! Zij zien elkaar gedurende hun colleges nu eenmaal iets minder vaak dan ‘reguliere’ studenten. Atlas is daarom een perfecte plek om mede studenten te ontmoeten, vrienden te maken, ervaringen uit te wisselen en om mee te doen aan fantastische activiteiten!

De Atlaskamer vormt het kloppende hart van de vereniging. Alle werkdagen van de week van 11:00 tot 17:00 uur tref je hier Het Bestuur, dat elke dag weer hard aan het werk is om de vereniging draaiende te houden. Kom hier studeren, chillen, eten, bijpraten met andere leden of MarioKarten.

De Atlaskamer is te vinden op Drift 13 op de bovenste verdieping. (kamer 2.03)

de atlaskamer

ACTIVITEITEN

Als lid van Atlas heb je de mogelijkheid om je medestudenten op vette activiteiten of ontspannen borrelavondjes beter te leren kennen. Ook kan je actief worden in een van onze commissies. Elke week is er wel iets te doen.

Atlas staat bekend om grootse activiteiten als zeilweekenden, wintersport, het allejaarsweekend, liftwedstrijden, stedentripjes en geweldige grote reizen naar bijvoorbeeld Sofia, Istanbul of Riga. Daarnaast zijn er elke week kleinschalige activiteiten zoals lasergamen, paintballen, wijnproeverijen, bowlen, picknicks, filmavonden en spelletjesavonden. Uiteraard organiseert de vereniging ook de nodige feestjes, borrels en gala’s. Als lid van Atlas krijg je bovendien meerdere keren per jaar ons prachtige verenigingsblad – de LASpost – op de deurmat.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten en ander nieuws? Zorg er dan voor dat je onze Facebookpagina liked en ons volgt op Instagram of voeg ons toe op Snapchat (usatlas)! Op Facebook hebben we 4 verschillende groepen waar je lid van kan worden. Elke groep heeft een ander doel.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten of zelf stages aanbieden? Word dan lid van Atlasleden. Heb je vragen over de keuze van je vakken of je hoofdrichting? Ga dan naar LAS Vakkenkeuze. Wil je goedkoop boeken overkopen of juist verkopen? Kijk dan op LAS Boekenverkoop. En voor alle vragen over je scriptie ga je naar LAS Scriptie. 

Voor verdere vragen kun je ook altijd een mailtje sturen naar: intern@usatlas.nl

socials
nieuws en carrière

Naast alle gezelligheid moet er natuurlijk ook aan je studie en de toekomst worden gewerkt. Daarom worden er op de website onder Nieuws & Carrière elke week interessante lezingen, stages, vacatures, cursussen en andere nieuwtjes geplaatst. Deze komen allen exclusief op de site te staan dus houdt de site in de gaten!

Leden van studievereniging Atlas kunnen hun studieboeken met flinke kortingen bestellen. Atlas heeft een overeenkomst met WO4YOU, die ons van alle mogelijke boeken kan voorzien. Dit is uniek omdat iedere LAS’er andere boeken nodig heeft. Via de mail word er aangekondigd wanneer de boekenverkoop voor het volgende blok weer geopend is!

boeken
commissies

Lijkt het je leuk om activiteiten te organiseren of om op andere manieren bij te dragen aan Atlas? Meld je dan aan voor een commissie! Ieder jaar in oktober vind er de Commissiewissel plaats waarna je een heel jaar de meest uiteenlopende activiteiten met je commissie organiseert. Kijk onder het kopje commissies voor alle commissies die Atlas rijk is.

Vrijwel alle communicatie tussen de vereniging en haar leden zal via de website of de Facebookpagina gaan. Zorg er daarom voor dat je beide kanalen goed in de gaten houd zodat je niks mist!

de website