Wil jij bijdragen aan de vernieuwing van het onderwijs aan je universiteit? Ben jij geïnteresseerd in onderwijs met meer maatschappelijke impact? Wil je meer te weten komen over onderwijsinnovatie en digitalisering, en over wat er op dat gebied al gebeurt binnen de UU? Heb jij hier een mening over die je wilt delen? Of wil je juist meer leren over de mogelijkheden en uitdagingen van onderwijsvernieuwing? Meld je dan nu aan voor dé Onderwijsinnovatie Denktank van de UU!
In deze denktank denk je samen met een kleine groep van ongeveer tien studenten mee over het onderwijs van de toekomst. De denktank bestaat uit een trainingsprogramma waarin je in een periode van vijf maanden (van februari tot en met juni 2020) in vijf sessies dieper ingaat op verschillende onderwijsprojecten die op dit moment binnen de universiteit worden uitgevoerd. Je krijgt de kans om mee te denken over de verdere ontwikkeling van deze projecten. De Universiteit Utrecht vindt het namelijk belangrijk om het studentenperspectief hierin mee te nemen. Daarnaast krijg je de ruimte om je eigen creatieve ideeën te ontwikkelen, die wellicht kunnen leiden tot nieuwe projecten m.b.t. onderwijsinnovatie! Je wordt in de sessies bijgestaan door verschillende experts.
De thema’s en projecten die behandeld worden tijdens de denktank, zijn onder andere:
• toepassingen van online onderwijs (in het pilotproject Virtual Exchange)
• de lesruimtes van de toekomst (in het project (Future) Learning Spaces)
• Open Badges in hoger onderwijs (in het pilotproject Edubadges)
• en nog veel meer
Wat levert het je op?
Deelname aan de denktank levert je meer kennis op over wat onderwijsinnovatie inhoudt, welke toepassingen hiervan bestaan en welke thema’s er op dit gebied spelen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en vaardigheden op te doen zoals samenwerken, discussiëren, adviseren, plannen en organiseren. Bovendien ontvang je voor deelname aan de denktank een unieke badge die je kunt delen op LinkedIn en op je cv.
De denktank neemt plaats van februari 2020 tot en met juni 2020.
Meld je aan vóór maandag 20 januari, door een e-mail met cv en motivatie te sturen naar:
a.y.dejong@uu.nl. Je hoort voor 3 februari of je geselecteerd bent voor de denktank!
De denktank wordt georganiseerd door het UU-brede programma Educate-it.

0