Liberal Arts & Sciences 

De studie Liberal, Arts & Sciences (LAS) bestaat sinds 2003 en is onder leiding van Ria van der Lecq en Frank de Haas opgezet. In het het eerste jaar schreven ongeveer 50 studenten zich in voor de studie. De laatste jaren is dit aantal gestegen tot ruim 230 studenten.

LAS is een brede, vrije opleiding, waarin de student zijn eigen studiepad samenstelt. In de bachelor leer je hoe de wetenschap omgaat met wereldse fenomenen en hoe je met interdisciplinaire kennis complexe vraagstukken kunt oplossen. Je focust je binnen de studie, op een of meerdere thema’s, die uit meerdere wetenschappelijke perspectieven te benaderen zijn. Voorbeelden daarvan zijn criminaliteit, duurzaamheid, migratie, energie, identiteit, gedrag enz.

Het voordeel is dat je zelf op zoek kan gaan naar jouw interesse binnen de wereld en de wetenschap. Hierbij komen echter ook verantwoordelijkheden kijken. Je moet goed kunnen plannen, omgaan met onzekerheden in je keuzes, initiatief willen nemen voor je eigen toekomst en je snel kunnen aanpassen aan regels en producers van verschillend onderwijs.

Iets voor jou?

Spreekt de opleiding LAS en het bovenstaande beschrijving je aan?

 

Studeren in de historische binnenstad van Utrecht: een virtuele tour