Wat een gemis voor degenen die laatst geen tijd, zin, geld of lef hadden om te liften! Het was weer een heerlijk avontuur met een indrukwekkende bestemming Hamburg! Wat een hoerenstad! ’s Avonds eenmaal in Hamburg aangekomen, kom je al snel door de straten waar jonge meiden alle eenzame mannen aanspreken in hoop ze mee te mogen nemen. Het kenmerkende aan deze dames zijn hun buitengewoon opvallende grote lelijke schoenen, die ook wel ‘moon boots’ genoemd worden. Een opvallend verschil met Nederland was dat er geen vrouwen in de echte ‘red light district’ mochten komen, in gevallen waarin het wel gebeurde, begonnen dames vanuit hun raam fel te protesteren.

Er was natuurlijk meer te beleven in Hamburg! De eerste avond ging iedereen gezellig stappen, waarvoor er genoeg gelegenheid was. Stoute kroegjes, relaxte cafeetjes, vieze snackbars en veel meer waren er zeker te vinden, je hoefde alleen maar te zoeken! Echt indrukweekend om dertig Lassers opeens allemaal bij elkaar in een totaal andere stad mee te maken. Hamburg voelde opeens zo vertrouwd!

De hele zaterdag was er om Hamburg in het daglicht te verkennen. Ieder ging zijn eigen gang om vervolgens elkaar weer te ontmoeten en samen uit eten te gaan! Daarna nog met zijn allen rondgehangen in het café in ons super comfortabele hotel. En sommige namen daar geen genoegen mee en kwamen pas in de ochtend in het hotel aanzetten!

Misschien dat het soms over het hoofd wordt gezien, maar wat het weekend uiteindelijk onvergetelijk maakt is uiteraard je liftpartner! Daarmee breng je de meeste tijd mee door! Het was weer een mooi weekend om naar terug te kijken.

0