De LASafspeellijst is een rubriek waarin LAS’ers hun muzieksmaak propageren (want wie wil er nou niet aan de rest van de wereld vertellen hoe gewéldig die ene artiest is en waarom iedereen ernaar zou moeten luisteren?). Zo uiteenlopend als hun academische vakgebieden, zo divers zijn hun muzikale voorkeuren. Eerste in de reeks is Stijn Peeters.

(spotify-playlist)

Jedi Mind Tricks – Spaz Out

Keiharde rauwe hiphop voor echte gangstas die er trots op zijn dat ze gevaarlijk en gangster en rapkoning zijn en dat even aan je laten weten.  Serious business yo!

Dubmood – Razor Fairlight Chiptune 001

Nerds ontdekten ergens eind vorige eeuw dat je ook met computers muziek kon maken. En met Game Boys, Atari’s en Commodores. En elke keer dat ik er naar luister heb ik een grote grijns op mijn gezicht 😀

Sef – De Ruler

“hij neemt niet eens op als je hem telefoneert want dan legt hij in de toekomst al de telefoon neer”. That is all.

The National – Exile Vilify

Ik vond The National altijd maar saaie muziek voor hipsters maken, tot ik dit nummer hoorde. Dat pianoloopje, die treurige zang, alles

Ensiferum – Treacherous Gods

Stel, je bent een viking, maar geboren in het lichaam van iemand uit de 21e eeuw. Dan luister je dit soort muziek. Doe je ogen dicht en ineens sta je op een ijsschots in een fjord, met gehoornde helm op je hoofd en hakbijl in je hand, terwijl de schepen aan je voorbij trekken.

Black Light Burns – Iodine Sky

Wes Borland, gitarist van Limp Bizkit, heeft ook een eigen band die net wat duisterder muziek maakt. Dit nummer klinkt enigszins deprimerend maar ook wel weer erg mooi.

Bastian – Arcade Love

Bastian, aka De Neger Des Heils, aka Seymour Bits, aka Bas Bron, aka de producer van De Jeugd van Tegenwoordig maakt ook onder een hele berg aliassen zelf muziek. Dit is misschien wel het vrolijkste (en meest nerdy) nummer uit zijn repertoire.

SNSD – Gee

kwawaiiiiiii desu ^______________^ Of eigenlijk 귀여워요, want het is Koreaans. Bubblegumpop die zo verschrikkelijk bubblegum is dat het glazuur van je tanden springt als je ernaar luistert.

0