Cursusrecensie

Inleiding tot de Cognitiewetenschap

Discipline: B (niveau 5)
Gevolgd: 2020-2021, blok 1
Osiris: 201800004

Hoe was de inhoud van de cursus?

Ik vond het een hele interessante cursus. Het is zeker interdisciplinair, aangezien je de cognitiewetenschap bestudeert en dit op zichzelf al een interdisciplinair vakgebied is. Het is een verplicht vak voor de opleiding Kunstmatige Intelligentie, dus je merkt wel dat het vak opbouwt richting KI, maar tijdens het grootste gedeelte van de cursus merk je daar niks van, voor als dat je ding niet is. Het experiment wat je moet uitvoeren is heel simpel en heel inleidend. Er wordt kennisgemaakt met basic vaardigheden voor het schrijven van een paper. Als je hier al ervaring mee hebt, is dit onderdeel super easy.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

Ik vond zelf de beschrijving in de cursusplanner best goed overeenkomen met de daadwerkelijke inhoud van de cursus. Als dat je trekt, dan zou ik de cursus zeker aanraden. Wel is dit echt een inleidend vak. Hoewel er echt veel theorie is, gaan ze niet te diep in op een vakgebied. Dus echte diepgang krijg je niet. Het is meer een kennismaking.

Anders nog iets?

Ik heb dit vak gevolgd tijdens corona. Ik weet verder niet in hoeverre het onderwijs daardoor verschilde van niet-corona onderwijs.

Terug naar overzicht