Cursusrecensie

Inleiding Culturele Antropologie 1

Discipline: Sociale Wetenschappen (niveau 3)
Gevolgd: 2019-2020, blok 1

Hoe was de inhoud van de cursus?

Onwijs interessant, actualiteit en cultuur staat centraal en zowel in de hoorcolleges als werkcolleges worden nieuwsartikelen rondom migratie of gender, historische gebeurtenissen als genocide gekoppeld aan het thema. Stof is zeer toegankelijk en verdiepend, en toont verschillende perspectieven op alledaagse maar complexe vraagstukken over identiteit, cultuur, perceptie, gender en globalisering.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

Als je geïnteresseerd bent in cultuur, reizen, taal en de ontwikkeling van de mens op sociaal en cultureel vlak of simpelweg benieuwd bent naar verschillende perspectieven in de wereld raad ik dit vak zeker aan! Wekelijks is er een hoorcollege waarin de stof van het boek Kottak wordt besproken adv een documentaire en voorbeelden, en de docent de theorie in verband brengt met de boeken voor de opdrachten. In de werkcolleges worden de theorie en leesvragen besproken waarin verdieping en discussies centraal en zeer interessant zijn!

Anders nog iets?

Tip: houd het goed bij! Twee dagen voor het hoorcollege de stof doornemen en in grote lijnen de kernbegrippen en verbanden uiteenzetten op een mindmap of flashcards voorkomt dat je belangrijke theorie mist. In de hoorcolleges wordt ervaar teruggekoppeld naar eerdere besproken onderwerpen, en in de voorbereiding op de toets is dit cruciaal! Daarnaast raad ik je aan om lekker te markeren in je boeken, zeker voor de KAVV en synthese! Zo kan je gericht werken en belangrijke begrippen/citaten terug vinden tijdens het maken van de opdrachten :)

Terug naar overzicht