Ik vond het inhoudelijk echt super interessant. Filosofie van de geest is een noemenswaardig en ingewikkeld onderwerp, maar tegelijkertijd is het klein genoeg dat je in één de hele geschiedenis door kan lopen en ook de nieuwe trendy theorieën kan behandelen. Het is erg chill als LASser omdat je bij andere vakgebieden regelmatig terug kan verwijzen naar dit onderwerp: van literatuur tot psychologie en van politieke casussen tot kunstmatige intelligentie.
Het vak wordt echt super ouderwets gegeven: denk hoorcolleges met een filosoof die vooraan een verhaal vertelt en werkcolleges waarin je een tekst leest en klassikaal bespreekt. Dat moet je net liggen. Het is ook behoorlijk uitdagend: ik vond het nog net te doen zonder eerdere filosofievakken te hebben gevolgd, maar als ik niet bijzonder veel interesse had in het onderwerp en daardoor graag de teksten las had ik het vak waarschijnlijk niet volgehouden.
Je schrijft een filosofisch essay voor dit vak. Dit is voor de normale filosofiestudenten normaal hun eerste essay, dus hier heb je als LASser met schrijfaca een klein streepje voor, maar je moet wel leren hoe een filosofisch essay werkt en je krijgt daarin weinig begeleiding van het vak zelf. Aanrader is om je studiegenoten op te zoeken en het samen uit te zoeken - bij ons gaf de studievereniging van filosofie ook bijles die we konden bijwonen en die super nuttig was.