Cursusrecensie

English Literature & Culture

Discipline: Engelse Literatuur (niveau 4)
Gevolgd: 2021-2022, blok 2
Osiris: EN1V14003

Hoe was de inhoud van de cursus?

De inhoud is oprecht heel interessant. De voorgeschreven poëzie en literatuur is echt fantastisch, wat ik met veel plezier heb gelezen. Ik heb ook een nieuwe schrijver ontdekt: J. M. Coetzee. Daarnaast leer je veel over de verschillende stijlen van literatuurkritiek wat ik ook tof vind. Moet je wel van houden.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

Toen ik voor het eerst plaatsnam in het lokaal van deze cursus en mijn medestudenten zag, was dat het moment dat ik door zou hebben dat het een eerstejaars cursus is? Of zou deze cursus zich verraden op het moment dat ik bijna uitsluitend de vragen beantwoordde tijdens de werkgroep? Of zou de ware aard van deze cursus zich onthullen op het moment dat ik moest leren een paper te schrijven? Iets wat ik al kan omdat ik tweedejaars ben, duh. Er zijn momenten dat ik mij te goed voelde voor deze cursus en mijn medestudenten, maar misschien moet ik mezelf wat bescheidener tonen en mijn mond houden. Ik heb uiteindelijk een laag cijfer gehaald voor het paper dat wij moesten schrijven, lager dan die zogenaamde broekies. Naast mezelf heb ik ook de queen teleurgesteld, mijn essay ging namelijk over Beyoncé.

Anders nog iets?

Heel weinig mensen volgen deze cursus, wat ik persoonlijk erg relaxed vind. Ik houd niet zo van stampvolle hoorcollege zalen. Dit is een low-key vak waar je lekker gaat kletsen over literatuur: feest! Maarja zoals ik hierboven heb beschreven, is het gewoon een eerstejaars vak met bijbehorend niveau. Je leert ook hoe je een paper moet schrijven, wat je als LAS'ser al hoort te kunnen. Maar goed de inhoud is wel dope.

Terug naar overzicht