Cursusrecensie

Effectief Besturen aan de Universiteit

Discipline: C (niveau 5)
Gevolgd: 2020-2021, blok 2

Hoe was de inhoud van de cursus?

Het is een cursus die erg goed in elkaar zit. Het is een kleine groep waarin je het vak volgt en je eigen mening word gehoord. Ook worden er hele interessante gasten uitgenodigd die, omdat je in zo'n kleine groep zit, ook actief met jou het gesprek kunnen aangaan. Zo kreeg ik een college van Anton Pijpers, de voorzitter van het cvb.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

kennis van en interesse in medezeggenschap is erg belangrijk voor dit vak! er wordt veel ingegaan op de manier waarop er invloed uitgeoefend kan worden op verschillende organen en hoe je dit in je eigen medezeggenschapscarriere kunt toepassen. Het is wel erg gefocust op facultair en universitair niveau maar nog steeds relevant voor alle vormen van besturen en medezeggenschap

Anders nog iets?

Het is wel een vak waar afwezigheid echt in je nadeel werkt omdat je 1 in een kleine groep zit en 2 er vooral veel gediscussierd wordt en de informatie die je krijgt komen dus ook vooral uit deze discussies en die mis je als je niet aanwezig bent. Het was erg leerzaam en je leert veel tools die je ook in andere gebieden goed kunt gebruiken. ook heb je aan het eind goed inzicht over hoe verschillende organen van de UU werken.

Terug naar overzicht