Cursusrecensie

Communicatie in Sociale Media

Discipline: Alfa (niveau 4)
Gevolgd: 2020-2021, blok 3
Osiris: TL2V19002

Hoe was de inhoud van de cursus?

De inhoud was erg interessant en je leert heel veel in een korte tijd. Je doet de twee opdrachten in groepjes (je kan een gezamenlijke cijfer krijgen of een individueel cijfer). Elke week waren er artikelen die je moest lezen, deze werd tijdens het hoorcollege bediscussieerd. Sommige studenten vonden de cursus te zwaar, vanwege de hoeveelheid artikelen en de wekelijkse opdrachten.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

Er is een hoge werkdruk. De rapporten zijn max 2000/ 2500 woorden, maar er wordt verwacht dat je er rond de 45 verwijzingen doet naar de literatuur. Hier hadden veel studenten moeite mee! De docent is een erg aardige vrouw die de moeite doet om je te leren kennen en goed begeleid.

Anders nog iets?

Het kost veel tijd, elke week moet je ongeveer 6 grote artikelen doorlezen en elke week moet je twee assignments inleveren. Voor het eerste rapport moet je in een groepje (drie personen) 3 organisaties gaan bestuderen op hun sociale media (Twitter, Instagram en Facebook) Voor het tweede project moet je in een groepje (3 personen) drie sociale media kanalen gaan beheren. Er wordt verwacht dat je actief bent op de kanalen Dit is erg intensief, maar een hele leuke ervaring waar je je eigen creativiteit in kwijt kan. De opdracht is namelijk erg vrij.

Terug naar overzicht