Cursusrecensie

Bestuur en Beleid

Discipline: Bestuurs- en organisatiewetenschap (niveau 4)
Gevolgd: 2023-2024, blok 3
Osiris: USG5010

Hoe was de inhoud van de cursus?

In deze cursus wordt ingegaan op verschillende perspectieven op beleidsvorming en -evaluatie en welk effect deze perspectieven hebben op de keuze voor bepaalde maatregelen en oplossingen. Ook wordt er ingegaan op de bestuurlijke inrichting van Nederland zoals de verhouding tussen rijk, provincie en gemeenten en de bestuurlijke organen van de Europese Unie. Ik vond het een interessante cursus, de informatie is relevant voor de praktijk en als achtergrondkennis bij beleid waar je in andere vakgebieden mee te maken krijgt.

Hoe was de kwaliteit?

Wat zou je een student die deze cursus overweegt vertellen?

Als je interesse hebt in bestuurs- en organisatiewetenschap, politiek of besluitvormingsprocessen dan is deze cursus misschien wat voor jou. Het is een onderdeel van de hoofdrichting Bestuurs- en organisatiewetenschap en een onderdeel van de minor B&O. Ik heb deze cursus zelf als losse keuzecursus gevolgd, dus dat is ook mogelijk. Je maakt twee tentamens, een over de bestuurlijke inrichting van Nederland en een over de perspectieven op beleid. Daarnaast maak je een groepsopdracht waarin je een van de perspectieven toepast. Qua niveau is het goed te doen.

Anders nog iets?

Wat ik leuk vond, is dat je zelf je werkgroep mag kiezen. In iedere werkgroep wordt de theorie toegepast op een bepaalde beleidsnota, je kunt dus zelf kiezen welke nota aansluit bij jouw interesses. Daarnaast was er ook nog keuze uit twee tijdsloten voor de werkgroep.

Terug naar overzicht