papalaszi

Welkom allen,
Papalaszi, de fotocommissie van Atlas. Dé enige echte commissie van studiejaar ‘18’19 telt 5 vrouwen en 2 mannen en staat te popelen om knopjes in te drukken, de lens scherp te stellen en leden van Atlas op de gevoelige plaat vast te leggen. Niet alleen zullen wij foto’s maken tijdens jullie beschonken avonturen, óók zullen wij andere activiteiten organiseren waar uiteraard fotografie een hoofdrol zal spelen.

Lieve Lassertjes!
De enige echte fotocommissie van Atlas: PapaLASzi! Dit jaar bestaan wij uit een enthousiast gezelschap van 4 vrouwen en 4 mannen die hun vingers niet van de cameraknop af kunnen houden om jou dronken kop tot in de eeuwigheid vast te leggen. Naast alle gênante plaatjes die je van ons kan verwachten organiseren we de leukste evenementen gerelateerd aan alles wat met het audiovisuele te maken heeft!

Voorzitter – Annemijn “Nijntje Spacekonijntje” 
Diep in de donkere krochten van het verre Lombok verschuilt zich een schepsel als geen ander. Met een lengte die totaal uit verhouding lijkt voor haar etnische achtergrond en een betoverende beugelloze glimlach schept zij streng maar rechtvaardig orde in de chaos. Al jaren werkt ze aan haar empirisch onderzoek naar de speekselsamenstelling van menig Lasser die bereidt is hieraan mee te werken. Wanneer deze meid de camera in handen krijgt is ze er niet meer vanaf te slaan, tot grote
ergernis van de overige leden. Wel levert ze hiermee gegarandeerd de meest ongelofelijk ongemakkelijke feestfoto’s op, wat in onze ogen een waardevol goed is. Met Annemijn aan het roer
verwachten wij dit jaar geen moment het enthousiasme kwijt te raken en vooral nooit iets van voedsel weg te hoeven gooien.

Secretaris – Tanouschka “Baba Ganouschka”
Prominent aanwezig fladdert deze semi-corporale rode paradijsvogel nu al een jaartje mee in de legendarische fotocommissie van onze mooie vereniging. Maar desalniettemin heeft ze er ook dit jaar nog net zo veel zin in, en dat is te merken hoor. Met haar excellerende roei carrière vliegt ze
door de grachten van Utrecht, met deze sportiviteit en doorzettingsvermogen voegt ze een hoop toe binnen de commissie. Door al het harde studeren heeft deze dame vlugge vingertjes ontwikkeld, die haar goed te pas gaan komen in haar functie als secretaris.

Penningmeesteres – Hanne “Hannibal” 
Gielliet, the best a man can get. HG, doet wat het belooft. Genoeg woordgrappen te maken met reclameslogans over deze Hollandse dame uit de bekendste kaasstad. Laat je niet misleiden door haar blonde lokken en blauwe ogen, want eenmaal iets belooft houdt deze pittige tante je er ook aan. Als commissie zijn we er nog niet helemaal over eens hoe we met Hanne’s gewoonte om Kanne (dat rare brooddrankje ja) te drinken moeten vinden, wel weten we dat het penningmeesterschap
haar op het lijf geschreven staat. Niet de allerpopulairste functie binnen een commissie, maar Hanne stond te popelen om met de cijfertjes aan de slag te gaan. Na haar zoektocht naar spiritualiteit  in de tempels van Nepal, is een shitload mannelijke Nepalese Facebookvrienden het enige wat ze er echt aan overgehouden heeft… Dan maar kijken of je jezelf nog een keer tegenkomt als je weer eens straalbezopen na twee pilsjes op de borrel staat.

PR commissaris 1 – Jasha “Sjars” 
Verrast als ie was toen hij gebeld werd met het nieuws dat ook hij de commissie dit jaar mocht komen versterken kan onze PR commissaris zich nu geen beter leven meer voorstellen. Deze
muzikale woord goochelaar afkomstig uit de sleutelstad is niet gek van een fout feestje waarna hij vervolgens op de een na de andere after beland. Ondanks het feit dat een huis vinden een
onverwachts grote uitdaging blijkt kan hij als sociale vlinder altijd wel ergens terecht. Nieuwe vrienden maken op de studie, dat was voor Jasha ook zo geregeld, de helft kende hij namelijk al (wat moeten we toch met al die leidenaren?) Staat ie niet in een van zijn vele band-tee’s te swingen op live-muziek of mee te jammen met de band dan is hij graag de verantwoordelijke over de aux-cord. Met zijn laid-back maar toch gepassioneerde houding is Jasha de ideale kandidaat om in ieder geval meiden, maar wie weet ook een paar jongens binnen te hengelen voor/op onze activiteiten.

PR commissaris 2 – Monica “Monapudding” 
Als achternamen ooit werden gebaseerd op eigenschappen, heeft de stamboom van Monica wel een hele rare afsplitsing gemaakt. Gelukkig heeft dit het grote voordeel dat het hebben van een kamer zo groot als haar een bed haar niet kan bekommeren. Deze anderhalve meter vreugde begint erg ambitieus in haar eerste jaar LAS al met twee commissies, maar heeft natuurlijk wel een duidelijke favoriet (werd er al genoemd dat dit de leukste commissie is?). Dit creatieve zweefteefje bewijst maar weer eens dat je ook als je altijd een halfuur te laat bent een waardevolle toevoeging kan zijn. Met haar niet te missen fabuleuze krullenbol zal ze niet alleen voor andrélon, maar ook voor alle activiteiten de aandacht trekken als PR-commissaris. We twijfelen er niet over dat Monica dit jaar zal laten zien dat er in haar naast acteertalent, ook fotografietalent verscholen gaat.

Vice-voorzitter – Joep “Blyat” 
De gearfreak van het gezelschap met een onuitputtelijke bron aan alle mogelijke foto apparatuur tot zijn beschikking. Deze glorified gabber kan je in zijn tracksuit-polopet combinatie brak en doelloos rond zien bazuinen in de buurt van de Drift. Weten wat hij wil blijkt voor hem een grotere uitdaging dan het maken van de mooiste portretjes waar menig fotograaf nog een puntje aan kan zuigen. Begin dit jaar nog heeft hij half de Filipijnen met zijn onevenaarbare fotografie-skills vastgelegd. Met nieuw opgedane ervaringen kwam hij terug in het koude U’tsj om in zijn vijfde jaar studie nog even de commissie te verrijken met zijn creatieve inzichten.

Commissaris materiaal – Zino “Davidoff”

Straight outta Damsko komt deze fysiotherapeut in spé even alle Amsterdamse stereotypen waarmaken. Schaamte staat niet in zijn woordenboek, waardoor hij een waardevolle toevoeging is binnen een groep vol watjes. Als cheffie materiaal zorgt hij er ten alle tijde voor dat geen camera’s, flitsers, lenzen of statieven te kort komen, hoop je dan maar. Trots op zijn gezichtsbeharing, toont dit bourgondische welvaartsdier zijn dominantie door het dragen van gekleurde shirtjes onder nette jasjes als Hugh Grant in een 90’s sitcom.

Algemeen lid – Sam “Falcon” 
Dit Rudolf Steinerkindje zit momenteel in zijn vierde groeispeurt en als we ons niet vergissen hebben we dit keer zowaar een haar of twee op zijn kin kunnen waarnemen. Hij groeit in ieder geval goed de hoogte in zodat zijn aandoenlijke glimlach al van mijlenver te bewonderen is. Zijn belangrijke verantwoordelijkheid als algemeen lid gaat hij ongetwijfeld vervullen dit jaar; erbij zitten, pilsen en overal een mening over hebben moet toch wel goedkomen. Maar even zonder dollen, met zijn onvermoeide positiviteit en soms vermoeiende droge humor is iedereen dolblij dat de Falcon dit jaar weer deel uitmaakt van de leukste commissie!