klassepost

Als de essentie van KLASsepost in één woord gevat zou moeten worden, is dat woord “tekst”.
Onze commissie is daarmee verantwoordelijk voor het instandhouden van enkele van de
oudste tradities die het studentenleven rijk is en poogt daarmee bij te dragen aan zowel een
stuko zwier als een zekere diepgang.
Maar eeuwenoude tradities zijn niets waard zonder de mensen die er een hart voor hebben. De
missie van KLASsepost is vooral om platforms te bieden voor Atlasleden die laagdrempelig met
geschreven taal bezig willen zijn. Poëzie, columns, beschouwingen of verhalen: dat maakt niet
uit. Zolang mensen maar mee kunnen doen.

Rens – Voorzitter

Zijn beide opa’s werden geridderd vanwege de voorzittersfuncties die zij vervulden, dus Rens is het aan zijn stand verplicht om van zijn jaar als voorzitter van Klassepost een succes te maken. Gelukkig kan hij vanuit zijn standplaatsen de dingen goed overzien. Een pied-à-terre in het immer bruisende Zeist ontvlucht hij bij tijd en wijle om terug te keren naar zijn ouderlijke stekkie op de Vale Ouwe, waar zijn overgrootpa en -moe immers tijdens de Oorlog al stadse evacués herbergden. Wanneer hij dan op zijn fietsje de Utrechtse Heuvelrug over tuft, passeert hij het voormalige huis van iemand die, net als Rens, wel eens een leidinggevende functie op zich nam: keizer Wilhelm II, de laatste Duitse monarch, van wie Rens, zo wil het schrale toeval, slechts één handdruk verwijderd is. Waar Willempie zijn belangrijkste adviseurs terzijde schoof, en zijn land een vreselijke oorlog in stortte, zal Rens zich inspannen om goed naar zijn commissiegenoten te luisteren en de vrede te bewaren. Zo, immers, deden zijn grootvaders het hem voor.

 

Merleyn – Vicevoorzitter

Merleyn schitterde afgelopen jaar als secretaris van de Klassepost, dit jaar neemt zij het stokje over van Rens en wordt ze de almachtige godheid die alles ziet, alles weet en afdaalt indien nodig. De stille kracht. De vicevoorzitter. Merleyn is vast en zeker geschikt voor deze taak. Ze heeft al enige ervaring bij deze commissie en zal in deze functie floreren. Merleyn is energiek, maar houdt ook van ontspanning, ze is een echte dromer, denker en doener. Dromen doet ze s’ nachts (en overdag), denken doet ze altijd en doen doet ze evenwichtig wanneer de noodzaak daar is. Zodoende de perfecte eigenschappen voor een lid en vicevoorzitter van Klassepost. Merleyn acht creatief zijn, schrijven, dichten en brainstormen namelijk als een noodzaak en zodanig doet zij deze activiteiten dan ook. Belangrijke mededeling: sporten is ook een noodzaak voor deze dame, en daar zit dan ook veel tijd in. Ze is dus divers in alle kanten en heeft van alles te doen, vicevoorzitter zijn hoort daar nu ook bij. Ze zal schitteren als een ster die van een afstand meekijkt, en waar nodig valt. En als ze valt, kijken alle ogen omhoog naar de vallende ster die haar voorzitter en medeleden weer licht geeft om verder te shinen. Danku.

 

Myrthe – Secretaris

Met haar drie meter lange benen, meer pluis dan krullen en een misplaatste zachte G (geboren in hartje randstad hoe gek ben je) is Myrthe de nieuwe secretaris intern, een rol die vanwege haar vliegensvlugge vingers op haar lijf geschreven is. De vergaderingen woont ze bij met een diepe frons van concentratie op haar voorhoofd, en soms van verwarring want technologie is lastig en ze is een enorme digibeet. Los daarvan heeft ze geweldige organisatieskills en zet ze hele roosters in elkaar om week in week uit het (zeer zeer zeer) schaarse moment te vinden dat iedereen, ja echt iedereen, tijd heeft voor de vergadering. Dansend gaat ze door de rest van haar leven en van een goed wijntje (of twee of vijf of tien) is ze ook niet vies. Onder haar ijzersterke regime worden de notulen een kwalitatief hoogstaand meesterwerk, magnifieke bestanden waar je ‘u’ tegen zegt. 

 

Isa – Penningmeester

Als penningmeester van Klassepost moet je niet bang zijn om te puzzelen met de variabelen van de LASpost-productie in excel. Isa is geheel klaar om deze taak een tweede jaar op rij uit te voeren en ze heeft er zelfs plezier in gekregen (najaa, en dat voor een geesteswetenschapper!). Naast klooien in excel houdt Isa van thee, per dag gaan er vele liters “water met een smaakje” naar binnen. Tijdens de vergadering kun je dan ook het grootste deel van de tijd slechts de onderkant van een mok zien. Een kop groene thee, jasmijnthee of zoethoutthee en in het ideale geval een stuk zelfgemaakte tiramisu erbij, daar mag je haar wakker voor maken. In de zomer is Isa te vinden in het water en in de winter op het ijs. Zwemmen, schaatsen en zelfs sporadisch kanoën zitten haar als gegoten, behalve die ene keer dat ze omsloeg met de kano. Isa zal dit jaar dus als penningmeester weer de steun en toeverlaat zijn voor mensen die helaas al hun overbodige geld kwijt moeten en daar graag een prachtig tijdschrift voor terug willen hebben. 

 

Thomas – Commissaris PR

Fluitend loopt Thomas van hot naar her door een bruisend studentenleven. Deze interdisciplinaire overdenker maakte zichzelf vorig jaar al bekend op Atlas. Echter is een volwaardig Atlas-lidmaatschap incompleet zonder commissie, zo vond hij zelf. Met een hoofd vol woorden die hem wakker houden tot in de latere uurtjes, schrijft Thomas met volle overgave de essays, columns en gedichten waar Atlas vorig jaar al van kon genieten. De stap van gastcolumnist naar volwaardig commissielid stond in de sterren geschreven. PR is dé taak voor Thomas, gezien zijn voorliefde voor prikkelende teksten. Deze commissaris PR weet jou wel warm te maken voor alle activiteiten. 

 

Irem – Commissaris extern
I,rem. Het zou de titel kunnen zijn van haar toekomstige memoires over haar inspirerende bestaan; die ze wel zelf moet schrijven. Aangezien haar ‘zogenaamde’ vrienden het hebben laten afweten om een stukje over haar te schrijven. Ach ja het is ook wel weer interessant, want ze krijgt niet vaak de kans om in derde persoon over haarzelf te schrijven. Andere eigenschappen die zij haarzelf kan toeschrijven zijn keihard janken bij zielige films en een sterke (hopelijk onderbouwde) mening. Als commissaris extern zal ze haar mening even laten voor wat het is en als een Sigrid Kaag-achtige diplomaat tactisch en nederig de zakelijke relaties van Klassepost onderhouden. En mails. Ze zal heel veel mails sturen. Wat ze niet erg vindt. Want mailen = chill. 

 

Puck – Algemeen lid

Puck is één van onze twee algemene leden, een rol die goed bij haar past aangezien ze net als alle andere LASsers alles wel leuk vindt om te doen. Naast heel hard werken voor Klassepost is ze ook veel bezig met haar hockeyteam in toom houden zoals een echte aanvoerster hoort te doen. Door haar FOMO gaat ze vaak naar feestjes zonder er echt veel zin in te hebben, maar zodra ze er eenmaal is probeert ze toch wel ‘the life of the party’ te zijn. Puck zal erg haar best doen om de deadlines van Klassepost te halen want zoals ze zelf zegt is het onmogelijk om te laat te zijn met haar erbij. 

 

Julia – Algemeen lid

Julia is als algemeen lid goed op haar plek bij Klassepost, zo kan zij rustig eens bekijken welke functie haar eventueel aan zou spreken. En verder heeft zij zo wel de lusten en niet de lasten. In het dagelijks leven is zij meer de voorzitter, want naast LAS danst zij veel en werkt ze daarin als ZZP’r. Maar hier hoopt ze vooral veel te lezen, schrijven, herlezen, herschrijven, enzovoorts. Tot slot kun je haar ‘s nachts altijd wakker maken voor een lekkere kaasplank.