klassepost

Algemeen

Welkom op onze commissiepagina! Wij zijn natuurlijk de allerleukste commissie, geloof maar
niet wat al die andere commissies zeggen. Onze acht-koppige commissie heeft enorm veel zin
in het commissiejaar en zit bomvol energie en goede ideeën. Als creatieve strijders maken wij
het jaarboek en het tijdschrift voor deze geweldige studievereniging. Daarnaast hebben we ook
een website: een prachtig audiovisueel platform (hip woord zeg!) voor teksten, gedichten,
video’s, memes en meer. Onze commissie is dus de verenigende drijfveer voor de creatieve
levenskracht die in iedere LAS’ser verstopt zit. Mocht je op een of andere manier willen
bijdragen (column, gedicht, boekentip, etc.) dan mag je ons altijd mailen
(klassepost@usatlas.nl) – schaamteloze zelfpromotie. Hieronder zullen we ons allemaal even
voorstellen, elk commissielid heeft een stukje voor iemand anders geschreven, want wij zijn
minder goed in over onszelf opscheppen dan over elkaar!

Irem

Irem die is me er eentje. Je kan haar altijd wakker maken midden in de nacht voor een gesprek over woke-ness, behalve dat ze dan waarschijnlijk boos is dat je haar welverdiende rust verstoord. In haar wakkere uurtjes doet ze namelijk net zoveel als menselijk mogelijk is, of eigenlijk meer. Afstuderen, schrijven, veldonderzoek, goede ideeën verzinnen, hoogwaardige tijdschriften lezen etc. Je kunt haar herkennen aan een leuke drinkfles, bijvoorbeeld een varkentje waar koffie in kan. Dit jaar is ze voorzitter en kan ze al haar creativiteit hopelijk kwijt in het sturen van het schip KLASsepost. Met haar als kapitein is de koers duidelijk en wordt er hard gewerkt om het schip op snelheid te houden. Irem is een steun in de rug van elke commissie waar ze bij zou zitten. Iedereen wil haar erbij, maar gelukkig hebben wij haar.

 

Imme 

Imme’s ouders dachten het lot een handje te helpen en haar alvast te vernoemen naar een schrijfster (Imme Dros!!). Gelukkig begrijpt Imme dat je niet alleen op de sterren moet
vertrouwen maar het heft ook in eigen handen moet nemen. Daarom heeft ze haar stoomtrein, waarmee ze het liefst de hele wereld over zou willen reizen, dit jaar laten stoppen op station KLASsepost. Daar zijn wij als commissie heel dankbaar voor want als je ook maar even in haar aanwezigheid bent, heb je al snel door wat een creativiteit ze met zich meedraagt. Jullie zullen dat dit jaar niet terug zien in het schrijven – net als haar naamgenoot – maar in de vormgeving, die zij voor haar rekening zal nemen. Al kan ze soms wel eens iets vergeten, maar geen zorgen: met zijn achten denken we één voor allen en allen voor één.

 

Anouk Wensink

Anouk Wensink is een creatief denker die haar inspiratie en inzichten graag haalt uit de boeken van Nietzsche. Naast Nietzsche houdt ze ook van niezen, dat is toch ook gewoon een lekker gevoel!? Buiten het ontwikkelen van een kritische, filosofische blik uit ze haar creativiteit graag in toneelspelen en muziek maken. Ook houdt ze het kind in haar levend door af en toe lekker te spelen en te turnen. Dat zouden meer mensen moeten doen. Naast haar eigenzinnige persoonlijkheid draagt ze een steentje bij aan KLASsepost met de functies van secretaris en vormgever. Ondanks dat ze niet de grootste fan is van smartphones en elektronica, weet zij als secretaris alle notulen en mailtjes te managen! Als vormgever haalt ze de vrije kant in zichzelf naar boven en kan ze los gaan met al haar creativiteit om de LASpost en het jaarboek uniek te maken!

 

Anouk Boot

Anouk Boot is een echte outdoor denker. “Wat is een outdoor denker?” zult u denken. “Dat is Anouk Boot,” is het antwoord. Anouk houdt mega veel van buiten in de natuur zijn en wandelt graag door het bos en in de bergen. Daarbij doet ze veel aan hardlopen en boulderen, maar heeft ze op de boulders wat meer grip dan op het leven zelf. Hierdoor voelt ze zich soms verloren en dat zet haar aan het denken: “wat kan ik doen om alle on(be)grip te verdragen!?” Om alle on(be)grip te verdragen houdt Anouk zich graag bezig met mindfulness en met ABBA – haar muzikale medicijn. Daarbij zoekt ze naar oplossingen voor alle shit in de wereld. Zo houdt ze zich veel bezig met duurzaamheid en de consumptiemaatschappij en hoe we daar verbeteringen in aan zouden kunnen brengen. Afwijkend van het stereotype “Outdoor denker”, identificeert Anouk zichzelf het liefst met een Ravenclaw. “Maar u zei aan het begin dat Anouk Boot de outdoor denker zelve is, hoe kan Anouk nou afwijken van een stereotype dat enkel zijzelf belichaamt?” zult u denken. Nou… Het stereotype is enkel een lijn der verwachtingen, die vrijwel nooit overeenkomt met de werkelijkheid. Anouk is dus uniek, en geen stereotype. Een unieke bijdrage voor een unieke commissie!

 

Nicole

Met aspiraties in de journalistiek zit onze secretaris extern Nicole in deze commissie goed op haar plek. Hoewel ze zichzelf bestempelt als een dromer, is ze goed in het aanpakken van problemen en zal ze ons met haar vliegensvlugge mailtjes het aankomende jaar door alle hindernissen heen helpen. Ze zal hiernaast ook een deel van de hoofdredactie op zich nemen, om te zorgen dat alles wat betreft het tijdschrift en het jaarboek ook op rolletjes loopt. Dierenliefhebber, fan van muziek uit de seventies en eighties én half Braziliaans is Nicole een gezellige meid die KLASsepost gaat helpen naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Dhyana

Onze lieve Dhyana is een echte atleet, ze heeft maar liefst vier fietsen!! Twee racefietsen, een tourfiets en een mountainbike, een sportieve dame dus! Ze houdt er ook ontzettend van om creatief bezig te zijn, voor LAS heeft ze zelfs een jaar op de kunstacademie gezeten! Van zelf kleren en lekker ruikende zeepjes maken tot sprekende teksten schrijven, ze kan het allemaal. Waar je Dhyana echt blij mee kan maken, is een lekker kopje koffie, en dan het liefst een dirty chai met havermelk. Dat geeft haar weer extra veel energie om hard aan de slag te gaan aan de LASpost en het jaarboek. Ze is van alle markten thuis, en daarom is Dhyana als algemeen lid ook goed op haar plek. Ze zal dit jaar de eindredactie en een deel van de vormgeving op zich nemen, en dat gaat helemaal goedkomen!

 

Milse

Met haar dubbele bachelor is Milse te omschrijven als een bezig bijtje. Deze tweedejaars lasser doet het even “rustig aan”, zoals ze zelf zegt, nu ze 3 in plaats van 4 vakken volgt. Maar ze heeft nog tijd over, want naast studeren doet ze van alles en nog wat; de letter “M” in Milse staat bijvoorbeeld voor “Meester in tennissen”. Deze gezellige schat van een meid zal komend jaar de commissie ondersteunen als algemeen lid en ze zal de laatste puntjes op de “i” zetten bij de eindredactie van het tijdschrift en het jaarboek. Haar grote liefde voor het geven van peerfeedback, waarvan ze wel eens heeft gehoord dat mensen er een beetje bang van konden worden, verwelkomen wij met open armen. Mede door haar perfectionisme bestempelen wij haar als de ideale eindredacteur!

 

Isa

Zweeds praten, tiramisu eten en zelfs toveren met Excel behoren tot Isa haar capaciteiten. Sinds anderhalve maand woont deze alleskunner in Utrecht en ze stelt dan ook graag haar kamer open voor de KLASsepost vergaderingen. Hierdoor zullen wij komend jaar vaak kunnen meegenieten van haar gastvrijheid en zelfgemaakte tiramisu (dat ze nog steeds geen fatsoenlijke gordijnen heeft, zien we dan maar even door de vingers). Isa hield er altijd al van om ’s zomers urenlang te zwemmen in natuurijs maar sinds kort doet ze
dit ook in de winter. Alleen Isa heeft het ijzeren doorzettingsvermogen om in ijskoud water te zwemmen. Het kan dan ook niet anders dan dat deze KLASsepost-veteraan later een
succesvolle onderzoeksjournalist wordt. Tot die tijd mogen wij gelukkig van Isa profiteren: dit jaar is zij onze vicevoorzitter!