Baten en Lasten

Baten en LASten houdt zich graag bezig met wat er achter de schermen van Atlas gebeurt. Tobias zal onder toeziend oog van deze commissieleden zijn taak als penningmeester uitmuntend kunnen uitvoeren:

Tobias – Voorzitter

Tobias is oud-penningmeester en (hoofdrichting)bioloog in hart en nieren. Tijdens zijn bestuursjaar heeft hij de financiën van Atlas met hand en tand verdedigd, en ook al doet hij nu een zware biologie-master, zal hij dit jaar de financiën blijven bewaken door zich in te zetten bij Baten en LASten.

Isa – Secretaris

Na drie jaar bij KLASsepost vond Isa het deze oktober maar eens tijd voor wat anders: Baten en LASten! Isa kon Excel, cijfertjes en het penningmeester zijn maar niet achter haar laten, vandaar de keuze bij deze hardwerkende, serieuze commissie te gaan. Hetzelfde geldt voor haar studie. Eigenlijk zijn haar scripties al af, maar ze besloot toch nog maar een jaartje door te studeren; ‘voor de lol.’ Naast bezig zijn met Excel zou Isa het liefst de hele dag door fika-en, maar alas, er zijn ook andere dingen in het leven. Zoals zwemmen. Heel erg leuk maar niet zomaar zwemmen, nee: in de Utrechtse sloten en grachten. En ja, zelfs nu het kouder wordt blijft Isa vastberaden zwemmen. Wat een bikkel! Dit doorzettingsvermogen is in elke commissie welkom en wij zijn erg blij dat Isa onderdeel is van Baten & LASten 22-23.

Charlotte – Vice-voorzitter

Charlotte zal dit jaar vicevoorzitter in Baten en LASten zijn. Deze goedlachse en opgewekte meid is een ervaren rot binnen Atlas met twee commissiejaren in BLASt achter de rug. Vanwege haar stage de eerste maanden zal ze eerst vanuit het warme Curaçao en vervolgens weer met ons in Nederland de kascontroles en vergaderingen voorafgaand aan de financiële ALV’s in goede banen leiden en haar kritische doch immer rechtvaardige licht laten schijnen over de Atlasfinanciën. 

Naast waken over de financiële integriteit van onze vereniging is Charlotte een fanatiek tennisster en duiker en bezoekt ze menige groepsles in Olympos. Je kunt haar altijd wakker maken voor een overheerlijke pasta pesto met gegrilde groente van de BBQ of een warm theetje. Haar favoriete plant is de Monstera obliqua, oftewel de Gatenrimpelplant.

Daan – Vice-secretaris

Daan is 18 en komt uit Tungelroy, vlakbij Weert. Maar dan weet je nog niet alles over Daan. Daan houdt namelijk van afspreken met vrienden en is zeker ook niet vies van een terrasje pakken. Maar dan ken je Daan nog steeds niet echt goed genoeg. Hij houdt namelijk ook van h.e.m.a. Die winkel? Neeee, Historical European Martial Arts. Zwaardvechten in beschermende pakken, het ziet er heel impressive uit. Dit jaar zal hij Baten en LASten versterken als een geweldige vicesecretaris. Wij zullen hem dan ook Sir Daan de Financiële Ridder noemen. Het kan niet anders dat hij een goede aanvulling is voor deze geweldige commissie, want hij is altijd enthousiast en klaar een steentje bij te dragen.

Anouk – Algemeen lid

Naast algemeen lid bij ons is Anouk ook voorzitter bij KLASsepost. Ze vindt zichzelf wellicht iets te idealistisch in de hoop de wereld te kunnen verbeteren. Maar met de kennis opgedaan door het volgen van de hoofdrichting Duurzame ontwikkeling zal dit haar vast lukken. Anouk is zeer sportief. Je kan haar zien klauteren in de boulderhal, fietsend door Utrecht of hardlopend in het o zo mooie Groenekan. Gelukkig hecht deze drukke dame ook veel waarde aan rust. Dit doet Anouk het liefst door met een kopje thee en een goed boek neer te ploffen op de bank. Met deze relax skills is Anouk onmisbaar voor Baten en LASten.

Jonas – Algemeen lid 

Oud penningmeester Jonas zal dit jaar het Baten & LASten team versterken als, naar eigen zeggen, het sexieste algemeen lid ooit, ook al zal hij dit nog wel even moeten aanvechten met Anouk en Ruben. Waar we in ieder geval niet omheen kunnen is dat dit bezige bijtje als masterstudent European Governance en oud-bestuurslid van Atlas een berg van ervaring meebrengt die enorm van pas gaat komen. En met al zijn gezelligheid en muzikale kunsten is Jonas een top aanwinst voor het Baten & LASten Team!

Ruben – Algemeen lid

Ruben is tweedejaars LASser en ook tweedejaars lid van Baten en LASten. Baten en LASten is een beetje een vreemde keuze voor hem aangezien hij normaal totaal niet georganiseerd is. Maar juist daarom heeft hij deze commissie gekozen, het is lekker uitdagend voor zijn ADHD-brein. In zijn vrije tijd speelt Ruben graag gitaar en hij probeert zo vaak als zijn lichaam het toelaat naar de sportschool te gaan. Zijn favoriete dingen in Utrecht zijn het Oude Pothuys en de opgezette giraffe in de Lebowski. Hij is sinds dit jaar ook penningmeester van OverLASt, dus nu kan hij zijn eigen declaraties gaan checken!

En zoals altijd: Geld moet rollen, en het liefst Atlas kant op!