piclasso

Wij als creatievelingen van PicLASso willen jullie graag naast jullie academische escapades de kans bieden om je creatief te ontplooien en ontwikkelen. De wetenschap kan veel vragen van de geest en dat moet dan ook af en toe afgewisseld worden met wat ontspanning, balans is natuurlijk essentieel! 

We zijn van plan om dit commissiejaar veel leuke activiteiten te organiseren om jullie bekend te maken met nieuwe creatieve disciplines, mooie herinneringen op te doen en gezamenlijk kunst te scheppen. Wij zijn dit jaar als commissie 8 personen sterk wat betekent dat we extra ons best kunnen doen om iedereen te accommoderen. Zo willen we dit jaar minimaal 5 activiteiten organiseren en die voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken! Ons PR-team zal via codex en de socials van PicLASso jullie enthousiasmeren voor de leuke activiteiten die wij op de planning gaan zetten. Ook zweven er al ideeën rond om te collaboreren met andere commissies binnen atlas om jullie de best mogelijke ervaringen te bieden gedurende dit jaar. Al om al zijn wij een gedreven commissie die op jullie als leden graag onze creatieve passies over zouden dragen. We hopen jullie snel te zien bij de eerste activiteit!

Lotte – Voorzitter 

Dit is Lotte, Lotte is in 2022/2023 voorzitter van PicLASso!

Naast het feit dat Lotte een energieke dame is die niet van ophouden weet, is ze ook een onwijs gedreven voorzitter.

Bekwaam in de kunst van schilderen, dichten & de algemene kunst rondom textiel. Lotte’s rol is om ons als creatieve bende in het gareel te houden & daar is ze uiteraard de uitgerekende persoon voor. Met een mooie lach bouwt ze Lego kunstwerken waaronder baby yoda & Van Gogh, dezelfde lach mogen wij als PicLASso & jij als lid genieten tijdens de enerverende & geestverruimende activiteiten die wij als PicLASso gaan organiseren! Dit zijn uiteraard kwaliteiten die je niet kan missen als Atlas lid! Of je nou bij Blast zit, glashelder of symplas, PicLASso zal zeker een verruiming voor de geest zijn.

Nanne – Secretaris 

Nanne is onze lieve secretaresse, en voor deze positie is zij perfect! Want vrolijk en met een glimlach op haar gezicht is Nanne altijd klaar om de chaos van een brainstormsessie in orde te brengen in de notulen.

Van jongs af heeft Nanne zich met creativiteit beziggehouden en mede dankzij haar kunstzinnige vader bloeide haar interesse voor de kunst op. Op vakantie heeft Nanne altijd haar reisboekje bij zich, waar ze tekeningen maakt van de mooie plekken die ze bezoekt. Alleen in een kunstmuseum houdt ze haar reisboekje dicht en biedt ze al haar aandacht aan de kunst en de geschiedenis die erachter zit.

Nanne’s kunstzinnige blik op de wereld geeft haar de mogelijkheid om de kleinste details van het dagelijkse leven te kunnen zien. Op deze manier kan Nanne overal de schoonheid vinden die anderen niet zo snel zouden merken, en deze speciale blik is een van de redenen waarom we zo blij zijn om haar dit jaar bij PicLASso te hebben!

Sofia – Penningmeester 

Dit is Sofia, Sofia is een lieve, vrolijke meid die dapper genoeg was om de uitdaging van penningmeester van PicLASso aan te gaan. Met veel creatieve mensen in haar familie werd creatieve ontplooiing al van jongs af aan aangemoedigd en gewaardeerd en zo heeft Sofia hele gevarieerde kunst interesses ontwikkeld. Vaak gaat ze aan de slag met potloden, waterverf of klei en ook gedichten en short stories zijn voor haar geen onbekend terrein! De spotify covers van Sofia’s seizoenslijsten Zullen nooit alleen de plaatjes van de eerste 4 nummers in de lijst weergeven maar eerder een kunstzinnige weergave van het betreffende seizoen. Haar veelzijdigheid, rust en creativiteit zijn een grote aanwinst voor onze commissie!

Pleun – Vice-voorzitter

Dit is Pleun! Pleun is onze Vice-voorzitter. Vanaf jongs af aan is Pleun al veel bezig met fotografie. Ze maakt echt de mooiste foto’s en het liefste ook nog analoog. Hoe tof is dat?! Vandaar dat Pleun ook een jaar fotografie heeft gestudeerd aan de HKU. Om te relaxen Houd ze er ook van om lekker te tekenen. Geen verassing dus dat Pleun zo goed op haar plek zit bij PicLASso. Pleun is mega gezellig, lief en enthousiast! Als Vicevoorzitter is ze er goed in om naar iedereen te luisteren en het overzicht te houden. Met Pleun in PicLASso wordt het dus gegarandeerd een supergezellig jaar!!

Ebbie – PR

Dit is onze lieve, creatieve PR Ebbie!  Ebbie geniet om in geïnspireerde opwellingen kunstige creaties op papier te kladderen.  Met haar oma, opa en moeder als kunstenaars kon ze natuurlijk niet achterblijven. Bij PicLASso kan ze haar lot opvolgen en al haar creativiteit kwijt. Zo gaat ze de PR samen met Luca naar een nieuw level brengen. In elk zooitje kan Ebbie iets kunstzinnigs vinden. Zo is ze een goeie bijdrage aan de chaos van ideeën in PicLASso.

Luca – PR 

Dit is Luca onze nieuwe PR samen met Ebbie! Luca is een echte creatieve duizendpoot die ervan geniet om nieuwe dingen te maken. En dat kan dan ook van alles zijn, fotografie, eigen kleding, grafisch ontwerp, ze is van alle markten thuis . Voor Luca is kunst een grote inspiratie bron om nieuwe dingen uit te proberen en enthousiast te raken. Vol plezier en enthousiasme zal ze jullie dit jaar samen met Ebbie op de hoogte houden van al het PicLASso nieuws. Haar vrolijkheid inspireert PicLASso weer en is een enorme aanwinst voor de commissie!

Tim – Locatiemanager 

Dit is Tim! Tim wordt dit jaar locatiemanager en hij is daar ook super geschikt voor aangezien zijn moeder een vette kunstenaar is met een mega mooi atelier. Aangezien Tim baby is van een kunstenaar is het logisch dat hij bij deze commissie past, maar met zijn vele kunstzinnige uitingen maakt hij dit idee helemaal waar. Maar goed Tim past dus super goed bij PicLASso, omdat hij een kunstzinnige vent is die van alle markten thuis is:) Hij is vooral goed in het bewerken van kleding en dus kunnen jullie hele goeie commissie kleding van ons verwachten dit jaar!! Maar zonder alle gekte, Tim is een super creatieve en diepzinnige jongen die veel energie in de commissie gaat brengen en daarom een hele goeie aanwinst zal zijn.

Leeloo – Algemeen lid

Leeloo is ons lieftallige algemene lid. Ze is een enthousiaste meid die veel genot kan vinden in het bezoeken van musea. Opgegroeid met een kunstige familie, zo zijn moeder en opa ervaren kunstenaars dus het is er met de paplepel ingegoten. Ze vind het fijn om met kunst bezig te zijn om haar altijd chaotische hoofd een beetje rustig te krijgen. Door de chaos is ze juist wel heel erg creatief, en dat kunnen we bij picLASso natuurlijk goed gebruiken. Ze heeft de meest random en gekke ideeën, dus daarmee brengt ze elke keer weer een onverwachte lading inspiratie in de groep. Al met al een geweldige aanwinst voor PicLASso 2022-2023