piclasso

Saskia – Voorzitter

Zonder huivering heeft deze plattelandsmeid dit jaar de rol van Voorzitter van PicLASso op zich genomen. Als geboren leider staat Saskia zelfverzekerd aan het roer en leidt ze de vergaderingen de goede banen in. Naast sturen is ze ook goed in het andere handwerk: haken, breien, knutselen etc. Ondanks haar onuitputtelijke onhandigheid verslaat ze, met haar lange blonde lokken waar ze vaker wel dan niet een haarbandje in heeft zitten, de lange lummels op het basketbalveld zonder moeite. Struikelt ze over haar eigen veters, springt ze zo weer overeind en pakt ze door. Ze is lekker eerlijk en direct dus onder haar toezicht zal niemand er dit jaar de kantjes van af kunnen lopen. 

Maura – Secretaris

In de woonkamer van onze  secretaris hangt een prachtig en gigantisch groot naakt, zelfgemaakt. Met een verborgen talent voor beeldend werken roert ze zich in de commissie. De secretaris van PicLASso is altijd druk om onze chaotische ideeën bij te houden op papier en geeft het wonderbaarlijk genoeg super gestructureerd aan ons terug in de vorm van een notulen.

Rieke – Penningmeester

Vol passie zal deze eeuwig vrolijke en enthousiaste wereldreizigster dit jaar de rol van penningmeester vervullen. Vol goede moed en overtuiging zal zij zich op het puzzelen met cijfertjes storten om onze creatieve uitspattingen te financieren! Dit is echter niet haar enige talent, onze penningmeester is namelijk ook vaak in uitgelaten staat op het toneel te vinden, waar ze meeslepend de sterren van de hemel zingt, danst en acteert. Daarnaast tovert zij in het weekend de mooiste kunstwerken op cappuccino’s in Amersfoort, een waar genot voor het koffie slurpende, coltrui dragende en met macbook gewapende volk. Op vrije dagen kom je haar misschien ook nog wel tegen in één van de vele vintage winkeltjes aan de Utrechtse straten, de boulder muren in de sporthal of gewoon hummus etend in een parkje. Gelukkig heeft zij naast al deze bezigheden nog genoeg energie om optimistisch als altijd het zonnetje in huis te zijn bij de PicLASso vergaderingen!

Anna – Commissaris PR

Deze reislustige commissaris PR zal dit jaar onze activiteiten op spectaculaire en creatieve wijze onder de aandacht brengen. Haar paspoort staat vol met stempels van de landen waar ze geweest is, maar voor de komende jaren fungeert Utrecht als thuisbasis. ‘s Weekends is ze veelal op de dansvloer te vinden, want ‘er zijn zóveel leuke feestjes!’. Doordeweeks sp(r)in(g)t ze af en toe op een skateboard of staakt ze voor het klimaat. Ze leest graag, wijnt graag en heeft een voorliefde voor maiswafels en hummus. In de wintermaanden bakt ze soja-oliebollen en in de zomermaanden surft ze erop los; een alleskunner zou je bijna zeggen, alleen op tijd komen voor vergaderingen is nog wat lastig… 🙂 

Monica – Vice-voorzitter

Onze vice-voorzitter dit jaar is Monica, al sinds jongs af aan is ze zich creatief aan het uiten door middel van theater. Dit wel in het Nederlands maar thuis is ze tweetalig opgevoed en spreekt dus een heel goed woordje Engels. Taalcreativiteit is dus ook een van haar talenten, dit laat ze dan ook zeker zien met het napraten over voorstelling, of expositie. Soms valt daar de ondertiteling even weg omdat Monica met 10 woorden p/s spreekt. Zorgt wel voor ruimte en tijd om ideeën uit te putten en samen te kletsen over de wereld, ze is een grote bron van inspiratie. Verder ook een busy bee, ze zit namelijk ook bij PapaLASzi. Hier laat ze haar creativiteit ook zien maar gelukkig heeft ze genoeg zodat wij er ook van kunnen genieten. Later zullen we haar misschien als dromen uitkomen, tegenkomen in haar eigen atelier ergens op de wereld. Tot die tijd is Drift 13 ook wel oké.

Joja – Locatie manager

Joja heeft een zwak voor theater en verschuilt zich graag in de verborgen theater cafeetjes in onze studentenstad. Ze drinkt hier graag wijntjes en is ‘’zelf meer van de rode wijn, maar wit is ook prima!’’. Naast wijn zijn koffiepauzes voor Joja het mooiste deel van onze vergaderingen. Onze enthousiaste en praktisch ingestelde locatiemanager van PicLASso zal ons met haar kennis en richtingsgevoel naar de beste locaties leiden.