COmmissies

Kom hier meer te weten over de 19 commissies van Atlas!

BATEN EN LASTEN

Aan de kascontrolecommissie Baten en Lasten is de nobele taak om het werk van de (vice)penningmeester van Atlas te controleren. Elk jaar voor de financiële afrekening op de ALV neemt deze commissie de boeken door en kijkt of er ergens fouten zij gemaakt. Naast het feit dat dit natuurlijk erg belangrijk is om zeker te weten of de financiële huishouding van de vereniging in orde is, is een lidmaatschap van deze commissie ook een mooie manier om eens te zien wat er binnen een vereniging als Atlas met het geld gebeurt.

Lees meer over deze commissie

De sportcommissie Blassure heeft elk jaar de nobele taak om menig Atlaslid sportief te houden en dat doen ze met de befaamde Wintersport en de beruchte Batavierenrace. Op deze commissieleden rust dan ook een grote taak omdat zowel de 8-daagse Wintersport als de Batavierenrace hoogtepunten van het jaar zijn.

De commissieleden komen dan ook vaak samen om te vergaderen over locaties, kosten, vervoer, aanmeldingen en al het andere dat bij een reis komt kijken. Ook kleine sportactiviteiten zoals lasergamen of mountainbiken kunnen binnen Blassure worden georganiseerd.

Lees meer over deze commissie

BLASSURE

BLAST

De activiteitencommissie Blast organiseert kleinere activiteiten zoals een bieratlon, kanoën door de grachten, lasergamen of een bezoekje aan een het grootste spookhuis van Europa. Ook organiseren ze ieder jaar het befaamde Zeilweekend! Binnen Blast heerst de vrijheid om wat voor activiteit dan ook te organiseren dus heb je nou altijd al willen paintballen of naar een escape room? Verzin iets leuks en meld je aan voor Blast!

Flashdance is daar om ervoor te zorgen dat niemand meer met gênante dansmoves in de club staat! Door het jaar heen organiseert ze verschillende dansworkshops: van de tango tot Fifty Shades of Grey en van de Cha Cha Cha tot aan een workshop Twerken. Ook heeft ze afgelopen jar haar eigen feest georganiseerd: de Schud je Bil fissa! Voel jij je geroepen om zelfs de houten harken binnen Atlas de heupen te laten schudden? Meld je dan aan voor Flashdance!

Lees meer over deze commissie

FLASHDANCE
GLASHELDER

Zuipen, zuipen en nog eens zuipen. Voor veel studenten ziet de week er zo uit. Mocht je van mening zijn dat er nog niet genoeg word gezopen, dan is daar voor jou Glashelder. Als drankcommissie heb je de nobele taak om het alcoholpromillage van de leden hoog te houden door het organiseren van bier- en wijnproeverijen, excursies naar de Heineken Experience of het organiseren van een kroegentocht. Daarnaast werkt de commissie soms ook samen met commissies als LAS Fiëstas om ervoor te zorgen dat op alle feestjes er genoeg drank voorradig is.

Lees meer over deze commissie

De introcommissie ontfermt zich over alle toekomstige eerstejaars door het organiseren van het Introkamp en het in goede banen leiden van de mentorgroepen. Wil jij je bemoeien met de locatie, het eten, het programma, het vervoer of de indeling van de groepen? Vond je het kamp helemaal kut en kan jij het beter of vond je het fantastisch en wil je de toekomstige eerstejaars ook zo’n leuke start van het nieuwe jaar geven? Geef je dan op voor de introcommissie!

Lees meer over deze commissie

INTROCOMMISSIE
KLASSEBOEK

Elk jaar komt de Almanak van Atlas uit met daarin een recap van het afgelopen jaar. Hierin staan de leukste verhalen, foto’s, quotes, commissies, activiteiten en blunders van het afgelopen jaar. Niet te vergeten is dat hierin ook het beruchte Speekseldiagram wordt gepresenteerd, zodat je nog even na kan gaan wie in het verleden met wie heeft lopen bekken. Wil je niet dat al deze gebeurtenissen en Atlas geschiedenis in vergetelheid raakt, maar zie het liever allemaal terug in een mooi boek? Dan is Klassenboek iets voor jou!

Lees meer over deze commissie

Shotjes hier, pompende speakers daar en tongende leden in een hoekje van de zaal. Ben jij een feestbeest in hart en nieren en ben je ervan overtuigd dat jij de allerleukste feestjes kunt geven? Probeer dan een plekje te bemachtigen in de feestcommissie en bedenk de leukste thema’s, locaties en DJ’s om het feest van jou dromen te geven!

LAS FIËSTAS
LASAGNA

Heb jij een passie voor koken, denk je de hele dag aan eten en sta je voor de lol uren in de keuken: dan wilt Lasagna jou! Ze organiseren namelijk het hele jaar door alles wat met eten en koken te maken heeft. Zo organiseren ze So You Think You Can Cook, het Toetjesfestijn, Jubileumdiners en genoeg andere etentjes dus kom bij Lasagna en ontpop jezelf tot de nieuwe Gordon Ramsey!

Een keer in de zoveel maanden valt er bij alle leden de Laspost op de mat: hét tijdschrift van Atlas. Hierin staan alle nieuwtjes, activiteiten, verhalen, foto’s en leuke weetjes van de afgelopen paar maanden. Vaak verhalen over reizen naar het buitenland, ervaringen bij het studeren of verhalen uit studentenstad Utrecht, eigenlijk is niets te gek. Zie jij jezelf als journalist in de dop of kan je de beste verhalen schrijven? Heb je een passie voor lay-out en ben jij helemaal op de hoogte van InDesign om het mooiste tijdschrift af te leveren? Geef jezelf dan op voor Laspost!

Lees meer over deze commissie

LASPOST
LASQUISITIE

Lasquisitie is een wat serieuzere commissie. Wekelijks zal je vergaderen over welke bedrijven interessant zijn voor lassers om stages te lopen en wellicht te gaan werken. Deze commissie is de verbinding tussen Atlas en bedrijven. Naast het carrière aspect, focust deze commissie zich ook op geld binnen halen voor Atlas. Dit kan door middel van sponsoring van bedrijven en het goedkoper maken van activiteiten door het aanschrijven van fondsen. Lijkt dit jou wel wat en ben jij een goede acquisator? Meld je dan aan voor Lasquisitie!

Lees meer over deze commissie

De reiscommissie is een van de actiefste commissies van Atlas. Ze vergaderen elke week en vormen een hecht team gedurende het hele jaar. Dat komt doordat ze grote activiteiten als het Liftweekend, de Grote Reis, het Allejaarsweekend en het Fietsweekend. Genoeg te doen dus! Als commissie heb je dan ook een grote verantwoordelijkheid en regel je alles: van bestemming tot de hostels en van de kosten tot het eten, het is aan jou!

LAST MINUTE
MASTERCLASS

De leipste workshops organiseer je bij Masterclass. Wil jij meehelpen aan een skateworkshop, DJworkshop, een antibrakworkshop of heb je zelf een tof idee om iets te organiseren? Masterclass snakt alvast naar jouw aanmelding, dus geef je op en verblijd de andere leden met de leukste workshops!

Lees meer over deze commissie

Pingel je al sinds je 5de op een gitaar of maak je al jaren je buren gek met je drumstel? Speel jij blokfluit als de beste of zing je elke vakantie lekker afgezaagd Wonderwall mee rond het rampvuur? Oke dan hebben we hier de muziekcommissie Overlast voor je! Help mee met het organiseren van de meest muzikale activiteiten zodat iedereens muzikale brein helemaal eruit knalt dit jaar.

OVERLAST
PAPALASZI

Op menig activiteit is Papalaszie aanwezig om je met je dronken kop op de gevoelige plaat te leggen. Van feestjes tot introkamp en van zeilweekend tot wintersport is daar om de leukste plaatjes te schieten. Dit jaar willen we ook aan de slag gaan met aftermovies en fotoworkshops en wedstrijden. Heb jij affiniteit met fotograferen of leuke ideeën voor activiteiten met betrekking tot fotografie? Geef je dan op voor Papalaszie!

Lees meer over deze commissie

Van Rembrand tot Van Goch en van Dalí tot Mondriaan. Schilders die iedereen kent en die allen ooit in het fantastische Piclasso hebben gezeten! Ook al is dat laatste niet helemaal waar, Piclasso is natuurlijk wel fantastisch. Want het hele daar door houden ze zich bezig met kunstzinnige uitspattingen. Daarnaast wordt Piclasso komend jaar ook vaker ingezet voor het maken van mooie banners en posters.

Lees meer over deze commissie

PICLASSO
RECYCLAS

We weten natuurlijk allemaal dat de Atlasleden notoir bewust en activistisch zijn ingesteld. Of dacht je soms dat het toeval is dat het Atlaslogo groen is? Recyclas streeft ernaar om Atlas te verduurzamen. Dit doen ze door leerzame en duurzame activiteiten te organiseren, geschikt voor de bewuste student die over 40 jaar ook nog op een mooie aarde rond wil lopen. Dus heb jij affiniteit met duurzaamheid, get along!

Lees meer over deze commissie

De toneelcommissie Showcie organiseert elk jaar samen met de studiestichting Alias een groots toneelstuk! Wil je zelf de planken op of meedenken over het script, decor en liedteksten? Geef je op voor Showcie!

showcie
SYMPLAS

Last but not least: de symposiumcommissie. Zij streven er het hele jaar naar om jullie kennis exponentieel te laten groeien door de meest interessante lezingen te organiseren. Heb jij toevallig goede contacten met mensen als Donald Trump of Kim Jong-un die interessante lezingen kunnen geven of laat je je te gekke oom uit Frankrijk invliegen om te vertellen over vrede? Symplas wants you!

Lees meer over deze commissie