Columnwedstrijd rond de Vier Vrijheden

Humanity in Action, Vrijheidscolleges en Joop.nl nodigen iedereen uit mee te doen aan de columnwedstrijd rond het thema de Four Freedoms zoals uitgesproken door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. Roosevelt formuleerde in 1941 vier vrijheden die voor iedereen ter wereld gelden: vrijwaring van angst, vrijwaring van gebrek, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst.

De winnaars van deze columnwedstrijd presenteren de column op een van de Nederlandse bevrijdingsfestivals en krijgt een publicatie op de mediakanalen van de drie organisatoren.

De vier vrijheden worden algemeen beschouwd als het fundament van de democratie. Ze zijn onverminderd actueel en vertellen ons hoe we met elkaar om moeten gaan, dat we gelijkwaardig zijn en elkaar met respect moeten behandelen. De vrijheden lijken wereldwijd onder druk te staan. Vind jij dat ook?

Deelnemers van de wedstrijd schrijven een kritische en prikkelende column van maximaal 500 woorden waarin één van de vrijheden van Roosevelt centraal staat. Daarmee koppelt de deelnemer deze historische vrijheid aan de actualiteit.

Voorwaarden deelname:
– Deelnemer is 16 jaar of ouder
– De column is maximaal 500 woorden
– Deelnemer is beschikbaar om op 5 mei op te treden op een van de   Bevrijdingsfestivals in Nederland
– De inzending mag worden gepubliceerd onder vermelding van (artiesten)naam van de deelnemer.

Meer informatie en inleveren van columns op http://humanityinaction.nl/column-wedstrijd-5-mei/.

www.vrijheidscolleges.nl
www.joop.nl
www.humanityinaction.nl

0