Namens Urios, studievereniging voor internationaal en Europees recht, zou ik u graag een uitnodiging willen verstrekken voor onze Brexit lezing! De lezing zal plaatsvinden op donderdag 15 december van 17.15 tot 19.15. Tijdens deze lezing zullen twee sprekers de juridische, politieke en economische gevolgen van de Brexit belichten.
Ten eerste zal Linda Senden, professor Europees recht aan de UU, de invulling van Artikel 50 van het VEU vanuit een juridisch oogpunt bespreken. Artikel 50 maakt het mogelijk voor lidstaten om zich terug te trekken uit de Europese Unie. Aangezien dit artikel nog nooit is ingeroepen, zal er ongetwijfeld veel interessants omtrent dit onderwerp worden gezegd.
Ten tweede zijn wij vereerd om Sir Geoffrey Adams, de Ambassadeur van het VK in Nederland, te ontvangen. In zijn speech zal hij inzoomen op de implicaties van de Brexit en de gevolgen voor de diplomatieke, politieke en economische banden tussen het VK en de EU. Ter afsluiting zal er een Q&A plaatsvinden, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om vragen te stellen en in discussie te treden.
Indien u de lezing wil bijwonen, willen wij u graag verzoeken om u aan te melden via svurios@gmail.com of symposium.urios@gmail.com.

0