BLASt

COMMISSIE BLAST proudly presents: 

BLAST is de activiteitencommissie & maatschappelijke commissie van Atlas. Of het nou de halloweenavond, carnavals-3daagse of het befaamse zeilweekend is.. Wij zorgen ervoor dat er altijd een excuus is om hartstikke uit te pakken. En natuurlijk, zelfs nu met corona stoppen we niet! Met 3 meisjes en 5 jongens hebben wij het op ons genomen dit jaar toch als een geslaagd 2020 af te maken. We zitten vol ideeen, en hebben er zin in binnekort lekker los te gaan met jullie! Volg ons ook vooral op ons instagram account @atblast, om up-to-date te blijven met al het leuks wat er aan gaat komen!
Jelle:
Onze gezellige Brabander Jelle heeft voor LAS de studie sociale geografie en planologie gedaan. Toen hij hoorde van het bestaan van bLASt wist hij het zeker, hij moest en zou LAS gaan studeren. Helaas is deze jongen dit jaar gedegradeerd van voorzitter tot vice-voorzitter. Maar met de kennis van vorig jaar kan hij nu als vice-voorzitter een goede mentor zijn voor onze voorzitter Roemer. Voorheen is gesteld dat Jelle een hobbyloos leventje heeft, maar het tegendeel is waar. Hij is namelijk erg druk met crossen in zijn Picnic bezorgkarretje, rondhuppelen op de schaatsbaan, trainen van zijn goudvissen, top-fan zijn van NAC Breda en het verzamelen van echte culturele pronkstukken, namelijk de vlaggetjes van voetbalteams. Gelukkig kan Jelle naast deze zeer diverse tijdsbesteding wel wat tijd maken voor zijn geliefde commissie.
Camiel:
De altijd energieke Camiel is weliswaar geboren en getogen in de hoofdstad, maar sinds kort heeft hij besloten om zich dichter bij Utrecht te vestigen in het pittoreske Driebergen. Als hij niet te vinden is op de dansvloer dan hangt hij ergens op grote hoogte in de boulderhal, waar hij ook werkt. Verder heeft hij de ambitie om ooit vegetariër te worden, maar voor nu kan hij nog erg genieten van een goed stukje vlees. Bij de introcommissie heeft hij vorig jaar genoeg ervaring opgedaan om dit jaar te kunnen knallen bij BLASt, Hij zal zich namelijk gaan inzetten als algemeen lid om de commissie draaiende te houden. Dit moet zeker lukken met zijn energie, enthousiasme en humor.
Charlotte:
Charlotte is een echte dierenvriendin, wat je terug ziet in haar streng vegetarische dieet de vier honden die ze thuis thuis heeft. Thuis thuis is voor Charlotte op het altijd, althans bijna altijd, zonnige eiland Curaçao waar ze dan ook lang heeft gewoond. Nadat vorig jaar bleek dat een studie in de rechten het niet helemaal was gaat ze nu volledig voor Liberal Arts & Sciences waarbij ze al zeer goed weet wat de hoofdrichting worden moet, duurzame ontwikkeling! Als penningmeesteres zal zij de kas van Blast in de gaten houden en elke activiteit zo scherp mogelijk voor jullie proberen te prijzen. Kortom deze wereldverbeteraar(ster) gaat er samen met de andere leden een topjaar van maken waarna hopelijk de gehele commissie dikke ‘friends’ zijn.
Stan:
Ons andere nieuwe lid is Stan. Deze vriendelijke jongen komt oorspronkelijk uit het boerse Wageningen maar is nu naar de grote stad getrokken. Hier kan je hem vinden in de woonboot op de Vaartsche Rijn waar hij samen met een vriend van de middelbare woont, en anders varend in een kano door de grachten of klimmend in een boulderhal. Als eerstejaars kent hij de campus niet en de kroegen vooral dicht maar dat weerhoudt hem er niet van om er alsnog een topjaar van te maken. Hij gaat als penningmeester aan de slag en zal er dus voor zorgen dat we onthouden welke activiteiten er gepland staan en wanneer ze plaatsvinden. Daarnaast houdt hij veel van spelletjes en het zou zomaar kunnen dat er een paar spelletjesavonden aan komen.
Renée:
Deze meid uit de stad van de Goudse kaas zal dit jaar onze commissie als algemeen lid versterken! Als ¨de Benjamin van de commissie¨ met nog maar 18 lentes jonge leeftijd zal zij voor de jeugdigheid in de commissie zorgen. Capabel is ze in ieder geval sowieso. Zo is zij een ijzersterke hockeyspeelster die wekelijks doelpunten voorkomt als voorstopper van haar hockeyvriendenteam in het o zo mooie Gouda. Daarnaast kan zij ook nog zeilen, iets wat superhandig is voor de commissie met het zeilweekend komend jaar! Zij zal onze commissie dan de goede weg op laten varen. Naast capabel is Renée ook supersociaal en lief en houdt ze enorm veel van het bellen met vriendinnen. Niet gek daarom dat Renée al bezet is en dus al een vriend heeft. Renée kan je elke nacht wakker maken voor roti die ze haalt bij de zaak om de hoek van haar huis! Daarnaast is ze ook een ¨harde werkert¨ die al ruim 2 jaar de schappen van het wijn en de chips vult van de Albert Heijn. Avontuurlijk is ze daarbij ook nóg eens! Zo zou ze nog echt een keer graag willen parachutespringen. Haar ideale vakantie bestaat uit het relaxen op een heerlijke zonvakantie ergens aan het strand!
Fleur:
Als onze PR manager zorgt Fleur ervoor dat alle zaakjes rondom plaats, evenement en promotie geregeld worden. Geboren in Nieuw Zeeland, met familie in Australië, verhuist naar Amsterdam en later naar het Zuidelijke Maastricht, is ze een echte globe-trotter. Na 10 jaar lang te vinden te zijn op het hockeyveld en de tennisbaan heeft ze zich nu ingeschreven bij de sportschool (of ze gaat is nog de vraag). Fleur werkte de laatste jaren op veel verschillende plekken, maar haar favoriet was het hosten van de FashionClash show en haar jaar als lid van Young Office. Ook probeerde ze 2 zomers geleden deel te worden van de surfer community in Portugal, maar na deze reis vond ze 4 uur in de trein voor een fatsoenlijk surf strand het toch niet helemaal waard. Als feut bij de vereniging Veritas zijn borrels haar standaard dinsdagavond geworden, ook al baalt ze ervan dat deze nu online moeten zijn. Wanneer de parken niet gesloten zijn door corona is ze hier met haar vrienden te vinden, of gaat ze op stap in de straten van Utrecht. Wonende in Huize Kurwa met maar liefst 26 andere studenten komen haar huis avonden over als echte technoraves. S Ochtends loopt ze in 5 minuutjes brak naar het huis van haar vriendje, maar haar echte liefde is toch echt haar hond Luna.
Roemer:
Onze Leidenaar Roemer zal dit jaar de eervolle taak van voorzitterschap van bLAST op zich nemen. Hij is een superserieuze en ambiteuze kerel die vorig jaar al met succes het LAS Festival heeft georganiseerd bij het Lustrum van Atlas. Het is niet voor niets dat al onze commissieleden Roemer blindelings durven en kunnen vertrouwen. De gestructureerde vergaderingen onder zijn leiding zijn een verademing voor alle commissieleden! Onder zijn charismatische leiderschap zal onze commissie tot succesvolle activiteiten komen! Daarnaast is Roemer ook succesvol op de liefdesmarkt en heeft hij dus een vriendin. Alleen maar positieve dingen kunnen we zeggen over Roemer. Enig nadeel van Roemer is dat het de kettingroker van de commissie is en dat hij zijn longen zo helemaal naar de tering werkt.
Lex:
Lex is een blijvertje van vorig jaar, een geliefd tweedejaars Blaster en daarom extra gemotiveerd om onze commissie de leukste te maken. Als algemeen lid bedenkt hij leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen en waardoor we als hecht team de leukste activiteiten voor jullie kunnen organiseren. Lex houdt niet van stilzitten, op vakantie doet hij het liefst iets sportiefs of cultureels en met school kan het hem ook niet moeilijk genoeg. Hij volgt twee studies, in totaal 6 (!!!) vakken, deze jongen is een alleskunner, maar blijkt niet zo avontuurlijk als dat hij klinkt. Voertuigen vindt hij maar eng en met parachutespringen moet je al helemaal niet bij hem aan komen. Koffie drinken en films kijken vallen ook niet in de smaak, maar als je aankomt met een portie bitterballen met mayonaise is hij meteen je beste vriend, zeker met een lekker glaasje wijn erbij. Als ochtendmens en fanatiek sportschool’er hoef je hem ‘s ochtends niet eens wakker te maken voor een ochtendje gym, want daar is hij dan al lang te vinden, ongelofelijk.