symposium2Het is zo ver: hét symposium van Atlas 2015 gaat plaats vinden, en wel op 23 september in de Boothzaal die zich in de UB Uithof bevindt.

Zes knappe koppen hebben in de afgelopen maanden gebrainstormd en binnen het thema GENDER (ON)GELIJKHEID, drie geweldige sprekers weten te strikken.

Allereerst komt de nieuwe moeder van ons allen, Iris van der Tuin iets vertellen over gender als vak.

In samenwerking met UNICEF Utrecht hebben wij voor jullie Sophie Conin geregeld die jullie meeneemt naar de derde wereld waar meisjes niet dezelfde kansen hebben als hier in het Westen en dan zeker niet op het gebied van onderwijs, wat een eerste belangrijke stap voor een betere toekomst is.

Ooit prominent manager bij ABN AMRO, nu hoogleraar, Herman Mulder werpt een ander licht op ontwikkelingslanden en daarnaast deelt hij zijn verrassende visie over de potenties van vrouwen in de Westerse economieën.

Jullie gaan ook nog in gesprek met deze drie brainiacs en kunnen jullie eigen mening laten horen.

Je moet je even inschrijven en twee en een halve euromuntjes neerleggen om erbij te zijn. In ruil daarvoor krijg je drie (beknopte, don’t worry) lezingen, koffie of thee en de kans om in gesprek te gaan met Iris, Sophie en Herman. De inschrijflink komt maandag de 14e in het facebookevenement te staan:
https://www.facebook.com/events/725488767551193/

Na het symposium is iedereen meer dan uitgenodigd op het Let’s Go feest in de Poema.

Om dit voor jullie allemaal mogelijk te maken was SympLAS niet alleen, financiëel wordt dit symposium mede mogelijk gemaakt door het Universiteitsfonds van de UU.

We hopen jullie op dit geweldige evenement te zien, tot dan!

0