Een hagelnieuwe opera op het scherpst van de snede, over actuele vraagstukken als het vluchtelingendebat, de opmars van het ‘verkeerde’ populisme en de houdbaarheid van Europa. Calliope Tsoupaki, zelf ook een Nederlandse met een immigrantenachtergrond, schreef in de afgelopen maanden de muziek.
De regie is in handen van Floris Visser, hoofdrollen worden gezongen door Rosemary Joshua (Europa), Erik Slik (The Politician) en Yavuz Arman İşleker (The Refugee).
Fortress Europe heeft als doel om opera weer in het middelpunt van de actualiteit te zetten, zoals de componiste het ook verwoordt in deze promo: https://www.youtube.com/watch?v=tOOzcffwFC8. Vandaar dat er ook ingezet wordt op jong publiek: het is één van de redenen dat het Nederlands Studenten Kamerkoor gevraagd is het operakoor te vormen.
Het is ook de reden dat een studententicket maar €15 kost.
Speellijst
ma 20 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg    Koop kaarten!
di 21 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg     Koop kaarten!
wo 22 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg     Koop kaarten!

zo 14 mei – Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg     Verkoop nog niet open
do 8 november – ’s Hertogenbosch, locatie ntb     Verkoop nog niet open
Na de voorstelling is er ook een nazit, waarbij makers en publiek met elkaar in gesprek komen over de thema’s die de basis vormen van deze opera: macht en onmacht, (verkeerd) populisme en het belang van al dan niet gesloten grenzen.

0