Heb je ooit wel eens thee uit een pul gedronken? Nee? Nou, ik zou het ook zeker niet aanraden want die dingen kunnen dus uit elkaar knappen. Soms heb je van die ochtenden dat alles even tegenzit en dan kan je het niet gebruiken om dit soort vertragingen op te lopen. Dat je denkt om even rustig te kunnen zitten met een lekker kopje 

thee/chai/koffie/havercappu om de dag rustig te beginnen, maar dat die pul warme drank dan van de hitte uit elkaar knalt en die derrie dan door de hele keuken ligt. Van ellende wil je dan even weglopen en gaan zitten met een warm drankje om bij te komen, maar ja, die thee/chai/koffie/havercappu ligt op de grond van een vieze keuken die wordt gebruikt door 14 studenten. Bij deze dus mijn eerste tip voor een zorgeloze ochtend: drink geen thee uit een pul. 

Wat je wel zou kunnen doen, als je net als ik een kopje vaak te klein vindt; het in een kom schenken. Dit is een tip die ik op de middelbare school kreeg van mijn Frans docent en dit is een van de betere adviezen die ik op de middelbare school heb gekregen. Zeker nu het kouder wordt en de dagen korter lurk ik liters thee naar binnen en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Vorige week had ik zo’n ochtend waar alles mis ging; mijn fles wasmiddel had gelekt over de schone was die ik dus opnieuw moest gaan wassen, mijn pul met chai latte knapte kapot, ik vergat eten mee te nemen en kwam te laat waar ik aanwezig moest zijn. Dit alles zorgde voor een lange ochtend en een niet productieve dag. Iedereen heeft volgens mij wel eens zo’n ochtend, maar er zijn dingen die je kunt doen om een dergelijke %!#&*! ochtend te voorkomen. De eerste tip hebben jullie al gekregen, mocht je meer van dit soort tips nodig hebben kun je verder lezen. Mocht je in de zon geboren zijn en nooit last hebben van dit soort ochtenden, dan is deze blog wellicht niet relevant voor jou.

Dan de tweede tip: zet je wekker ver van je bed af. Dit doe ik zelf al sinds de middelbare school, omdat ik anders mijn bed niet uit kom, zeker wanneer het kouder wordt. Als je wekker ver genoeg van je bed af ligt, moet je opstaan om hem uit te zetten. Natuurlijk is er nog steeds de optie om de wekker uit te zetten en vervolgens weer terug in bed te kruipen (en hier maak ik mezelf ook zeker schuldig aan), maar de eerste drempel ben je op dat moment al over. Daarnaast zet je je wekker hierdoor niet uit in je slaap. Mij is het namelijk wel eens gebeurd dat ik al slapend mijn wekker uitdrukte, hierdoor om 10 uur in plaats van 7 uur wakker werd en mijn trein naar Duitsland miste. Dit zou niet zijn gebeurd als mn wekker even 3 meter verderop had gelegen in plaats van onder mijn hoofdkussen. 

Dan mijn derde tip: leg je kleren klaar in de avond. Deze tip komt eigenlijk niet van mij maar van Thomas en Pelle die op de Atlas kamer zaten toen ik deze blog begon te schrijven. Als je je outfit de avond van tevoren hebt klaargelegd weet je zeker dat je er leuk uitziet, dat je brein ‘s ochtends niet hoeft na te denken en dan heb je voor het slapen een momentje zonder scherm. Op die manier kan je brein rustig opstarten voordat collegezalen, bijbaantjes en sociale activiteiten je hersenpan laten overkoken. 

Dit waren voor nu mijn 3 tips om je ochtend meer van een leien dakje te laten lopen. Mocht je er meer nodig hebben dan kan je dat laten weten en dan wijd ik mijn volgende blog aan tip 4, 5 en 6. Mocht je er helemaal niks aan hebben gehad kun je dat ook laten weten want dan ga ik alvast malen over een ander onderwerp.

 

Liefs, Madelief

0