Jahoor, na jaren wachten mochten we eindelijk weer op Grote Reis met een fantastische groep Atlassers. En wat heb ik genoten:

De week begon met een lange busreis naar de hoofdstad van Slovenië. Het o zo moeilijk uit te spreken Ljubljana (ik spreek het uit als Liejubliejana). We verwachtten een week met niet zo heel erg goed weer maar gelukkig heeft het ons zeker niet tegengevallen. Met heerlijke dagen in het park, extreme sports, shoppen en dus heerlijk weer was dit een week die de boeken in mag!

Maar ik wil vooral inzoomen op één bepaalde avond. Namelijk de bonte avond, die op vrijdag avond – en tevens onze laatste avond – plaatsvond. Ik ben zelf eigenlijk nooit echt fan van bonte avonden omdat ik het eigenlijk altijd gewoon wel heel erg ongemakkelijk vind. Gelukkig heeft deze bonte avond mijn mening volledig omgegooid.

Mede omdat zo’n avond echt super verbroederend werkt. In deze week ontmoet je natuurlijk heel veel nieuwe mensen waarbij iedereen met allerlei nieuwe mensen op pad gaat. Dit is echt een van de leukste dingen aan de Grote Reis. Je kan elke dag weer met nieuwe mensen op pad en ze beter leren kennen. Het is echter wel heel erg moeilijk om iets écht met z’n allen te doen. De bonte avond was daar de uitzondering in! Deze avond waren we namelijk echt met z’n allen aan het genieten van een avond waar eigenlijk iedereen aan bijgedragen heeft.

En ik heb me toch een partijtje genoten van alle acts. Muziekale intermezzo’s van de natuurlijk zo muzikale Atlassers gaven me elke keer weer een grote glimlach op mijn gezicht. Ook werd er een prachtig narratief voorgedragen over hoe een bril zich zo verlaten voelde. Een grote stoelendans met Atlassers en natuurlijke onze lieve barman Tom was ook iets om niet te vergeten en dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige quizzen gebaseerd op de quotes groepsapp. Want die heb wel degelijk zelf gewonnen. Hatssaaaaaa!!!!

En dan wil ik het als laatste nog even hebben over mijn eigen acts waar ik namelijk heel erg trots op ben. Ten eerste ons prachtige toneelstuk over LASt Minute. Ondanks dat LASt Minute het ontzettend goed heeft gedaan en alle deelnemers een prachtige week hebben gegeven, kwamen ze natuurlijk ook wel eens te laat opdagen of hadden ze zo hun trekjes. Hier hebben we een sketch over gemaakt waarbij we alle leden van LASt Minute even in het zonnetje hebben gezet. Ik vond het persoonlijk heel grappig. Ten tweede heb ik samen met een paar muzikale Atlassers een prachtig Grote Reis lied gemaakt. Hierin hebben we alle kenmerkende momenten van de reis verwerkt. Het is een super catchy refrein geworden me drie super harde rap coupletten ertussen door. Het moment dat de hele groep meezong met het refrein was echt magisch.

Daarom ben ik gaan houden van een bonte avond. Maar misschien ben ik eigenlijk wel gewoon meer van Atlassers gaan houden.

Slov, wat was je tof!

Ljub, de stad zelf was leuker dan de Parlament Pub

 

0