VIDIUS (Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert) is de overkoepelende studentenorganisatie in Utrecht. Ze komen op voor studentenbelangen, onderhouden contact met de verschillende Utrechtse onderwijsinstellingen en organiseren trainingen en informatieavonden

VIDIUS studentenunie is ontstaan uit een fusie tussen drie organisaties, stichting Overkoepelend Orgaan Faculteitsverenigingen Utrecht (OOFU), LinQ en USF Studentenbelangen.

 

VIDIUS rechtshulp is een rechtshulporganisatie die verbonden is aan VIDIUS studentenunie, dé belangenbehartiger van de studenten in Utrecht. Wij bieden (gratis) rechtshulp aan studenten en verenigingen. Hierbij kun je denken aan rechtshulp op het gebied van onderwijsrecht, huurrecht en arbeidsrecht, echter niet beperkt tot slechts deze rechtsgebieden.

 

Studenten en verenigingen kunnen VIDIUS rechtshulp op verscheidene manieren bereiken. Het is mogelijk om via de mail of telefoon contact met ons opnemen, maar sinds dit jaar kunnen prangende juridische vragen ook voorgelegd worden tijdens ons inloopspreekuur. Het voordeel van het inloopspreekuur is dat je in direct contact staat met onze medewerkers en ter plekke geholpen wordt.

 

Om iedereen optimaal van dienst te kunnen zijn is het van belang dat we een zo volledig mogelijk beeld verkrijgen van de zaak in kwestie. Inzage in relevante papieren is vaak nodig (denk hierbij aan een contract/cao/algemene voorwaarden/brief/uitspraak etc.). Indien mogelijk is het dus handig dit soort stukken toe te zenden of mee te nemen wanneer je je vraag aan een van onze medewerkers voorlegt.

 

Onze openingstijden zijn:

Ma t/m wo: 13.00 – 17.00

Do: 13.00 -15.00

Inloopspreekuur: wo 19.00 – 20.00

Schroom niet om een beroep te doen op onze diensten, want je weet nooit waar je recht op hebt!