De Focus

Ga direct naar de website van De Focus.

De focus is een online onderzoeksplatform opgericht door een groep voormalige Atlasleden. Het biedt (oud-)(LAS-)studenten een medium om hun (bachelor)onderzoek te publiceren aan een breed publiek.

Bijna iedereen kent het wel. Je zwoegt weken, soms zelfs maanden, om een interessant academisch stuk te schrijven. De docent kijkt het na, geeft een cijfer, en het leven gaat door. Niemand die jouw stuk en jouw inzicht een tweede blijk van waardering geeft want het is of te lang en te complex, of simpelweg de gang van zaken. Zonde toch?

Als studenten aan de Universiteit Utrecht is het ons opgevallen dat veel verworven kennis vaak zijn weg niet vindt naar het grote publiek en verdwijnt in de stoffige archieven van de universiteit. Dat willen wij voorkomen met het online onderzoeksplatform De Focus. De Focus biedt studenten de kans om hun stukken om te schrijven naar toegankelijke en uitdagende artikelen en die te publiceren voor een groot publiek.

Benieuwd naar wat jouw medestudenten zoal publiceren? Check dan www.de-focus.nl. Of heb jij zelf een interessant stuk geschreven en wil je die onder de aandacht brengen van het grote publiek? De Focus is altijd op zoek naar creatieve denkers, dus stuur je idee op via onze website en wij nemen contact met je op!