RecycLAS

Het jaar: 2016.

De plek: Facebook.

Hier gebeurt het. Een initiatief wordt geopperd. Het idee ontwaakt, de bloem ontkiemt, en plotsklaps was daar: RecycLAS, de duurzaamheidscommissie van Atlas!

We weten natuurlijk allemaal dat lassies notoir bewust en activistisch zijn ingesteld. Of dacht je soms dat het toeval is dat het Atlaslogo groen is? Nu is echter de tijd aangebroken om woorden in daden om te zetten, en van idealen naar acties te gaan. Wij gaan Atlas vergroenen.

Dit gaan we doen door aan de ene kant leuke, duurzame activiteiten te organiseren, geschikt voor de bewuste student die over 40 jaar ook nog op een mooie aarde rond wil lopen. Ook gaan we Atlas als geheel onder handen nemen. Dit doen we onder andere door met andere commissies in overleg te gaan; hoe kunnen we jullie leuke activiteiten een stukje minder schadelijk maken voor de aarde? Wat zijn nog meer manieren om de voetafdruk van Atlas en haar leden te verkleinen?

Deze missie gaan we met vijf enthousiaste commissieleden aan, maar ook met jullie. Al jullie initiatieven en plannen zijn welkom, want volgens mij willen jullie ook allemaal wel meedoen met het verbeteren van de wereld. Jatochnietdan? En nu zonder verdere omhaal presenteren wij trots: RecycLAS 2k16!

Jolente gaat de taak van voorzitter op zich nemen. Ze heeft zelf maar minimale kennis over duurzaamheid dus delegeert graag de inhoudelijke taken van de commissie aan haar lieftallige onderdanen (grapje natuurlijk, alleen maar liefde, zolang iedereen doet wat zij zegt). Vanuit haar lotsbestemming om de wereld een duurzamere toekomst te garanderen, is ze principieel tegen menselijke voortplanting, maar ze is ook bang dat haar hormonen het over een aantal jaren gaan winnen van deze principes. Als voorzitter streeft ze naar een goede sfeer in de commissie met veel biologisch bier.

Ilfa gaat de taak van vicevoorzitter op zich nemen. Als derdejaars LAS-student met ook een hoofdrichting ‘Energie en Duurzaamheid’ (die nu helaas niet meer bestaat voor nieuw lassers) heeft zij ook redelijk wat kennis over duurzaamheid. Samen met de rest van de commissie kan deze kennis omgezet worden in het vergroenen van Atlas, want hallo wie wil dat nou niet. Daarnaast zal ze overal bijspringen waar dat nodig is en zorgen dat het gewoon heel tof wordt.

Anna is eerstejaars student en wil heel graag in de praktijk iets bijdragen aan een duurzamere wereld. Gezien de overvloed aan commissie-ervaring en duurzaamheidskennis bij de andere commissieleden, heeft zij er alle vertrouwen in dat Atlas aan het einde van dit jaar groener dan ooit zal zijn. Green happiness for everybody! Voor al jullie prangende vragen en voor groen advies kunnen jullie bij haar terecht, want als secretaresse zal zij de duurzame relaties onderhouden.

Renzo is een vierdejaars LAS-student met als hoofdrichting ‘Energie en Duurzaamheid’ en heeft daardoor van ons allen veruit de meest inhoudelijke kennis over een duurzamere verenigingstoekomst. Van jongs af aan verwondert hij zich erover dat verspilling een ding is en dat niet meer dingen binnen onze samenleving circulair zijn. Voor de duurzaamheidscommissie gaat hij als penningmeester de boekhouding van de commissie verzorgen, maar ook naar de ecologische boekhouding van Atlas kijken! Daarbij; ‘bomen zijn relaxed’.

Iris is de naam, idealisme is haar faam. Als tweedejaars lassie is ze altijd klaar voor een goed gesprek of een intensieve discussie. Haar affiniteit met de aarde staat nu al 23 jaar, maar haar duurzame bewustzijn is zeker toegenomen tijdens haar LAS-carrière. Nu is ze klaar om als pr-bitch jullie allemaal op de hoogte te houden van alle shit die we ondernemen en jullie te stalken op Facebook enzo. Maar ze kan ook over andere dingen praten hoor.