Goedendag beste leden,

Zoals ieder zichzelf respecterend instituut heeft ook studievereniging Atlas een eigen tijdschrift. Ho, niet stoppen met lezen! We zagen je ogen al afdwalen. ‘Oh, een tijdschrift’, denk je. Nope, you’re wrong. Zoals de aarde geen perfecte bol is maar enigszins afgeplat aan de noord- en zuidpool, zo bestaat er ook een wezenlijk verschil tussen een ‘tijdschrift’ en een ‘tijdschrift’. Een ‘tijdschrift’ is dat sullige blaadje dat je leest bij de kapper, als de kapster te saai is om een leuk gesprek mee te voeren. Een ‘tijdschrift’, daarentegen, is een hoogstandje. Een platform dat humor, wijsheid en gevoel voor stijl doet samensmelten tot een uniek product die de interdisciplinaire geest van Liberal Arts and Sciences tot uiting brengt. De LASpost.

Zo breed als de studie Liberal Arts and Sciences is, zo breed is ook de LASpost. Breed in de brede zin van het woord, breder gedragen dan een enkel vakgebied. Studenten, docenten en alumni laten hun licht schijnen over een met zorg gekozen thema. Zo wordt één thema vanuit talloze invalshoeken belicht. Met als vaste rubrieken bijvoorbeeld een verassende bijdrage van André Klukhuhn, een verdiepend semi-wetenschappelijk artikel maar ook een Zweedse puzzel. Als zijnde schrijversvolk zouden wij nog lang uit kunnen weiden over de LASpost, maar schrijverswijsheid nummer één leert ons: hou het kort. Daarom zullen wij overgaan tot het kort voorstellen van onszelf:

Hoofdredactie:
De coördinerende factor met twee paar arendsogen, bestaande uit Mert Blommestijn en Roy van den Berg.

Eindredactie:
De uitvoerige en onmisbare check-up die achter elke editie schuilgaat, uitgevoerd door Willard Bouwmeester en Judith Smit.

Lay-out:
Hoewel inhoud van essentieel belang is, staat en blijft het feit dat de lay-out van het leven niemand ontgaat. De lay-out van de LASpost is dan ook van essentieel belang en wordt vormgegeven door Zina Broeksma en Nathalie Immerzeel.

Creative input:
Het creatieve brein achter de LASpost, bestaande uit Deirdre Meursing en Anne Rotteveel.

Graag bedanken wij bij voorbaat alle geniale breinen die ons dit jaar zullen helpen weer een aantal grandioze edities neer te zetten. Voor ideeën, opmerkingen of andere leuke feitjes en meningen kan gemaild worden naar laspost@usatlas.nl.

Veel leesplezier!

De LASpost commissie 2013 – 2014

Meer info? laspost@usatlas.nl