LASagna bereid je niet zomaar. Het vereist vele verschillende ingrediënten met karaktereigenschappen en al, en een flinke portie geduld. LASagna is een combi van liefde en laagjes. Onderstaand recept is speciaal van de 8e editie van lasagna  en we delen het recept in vertrouwen met onze medeatlassers. We hopen dat jullie dit recept koesteren en doorgeven aan jullie toekomstige kleinkinderen.

 

Benodigdheden:

Overschaal, pan, oven, buitenkeuken, gaspit, zakmes, wipwap, pingpongtafel, Mark en zijn vrouw, zaklamp, en wat je nodig 8 om hem te perfectioneren (denk aan: perenflapjes, pompoen, gember en santen van Mark en zijn vrouw, enzovoort).

Ingredienten:

Sambal, schelvis, framboos, rucola, patatje Joppa, caramel en okkernoten.

 

We beginnen met Santje-sambal (Voorzitter).

Een speciale soort sambal, gemaakt van 100 gram santje-pepers. Verwijder uit de pepers het zaad zodat ze minder heet is, of laat het zaad zitten als je een echt heethoofd bent.

Smeer de ovenschaal in met sambal, zorg dat de schaal een beetje rood kleurt en wrijf hierna niet meer in je ogen. Santje zorgt voor pit in de vergadering en stopt een peper in de reet waar nodig, zodat de commissie op volle snelheid vooruitbrand.

 

SchELVIs (Vice-Voorzitter)

Schelvis is een platte vis, die we gebruiken in plaats van Lasagnebladen. Zij is het fundament in de Lasagna wanneer santje-sambal haar pit verliest. Ze zwemt met de stroom mee en steekt af en toe haar hoofd boven water. Zeker niet te missen in een goede lasagna, niet alleen om de zilte smaak maar ook vanwege de ijzersterke ruggengraat. Schelvis is een vis die ook in de diepe en donkere zee licht brengt.

 

FrambJOOSJE (Secretaris)

De framboos is een geliefde vrucht, en verwant aan de rozenfamilie. Naast dat ze smelt op je tong, kan ze ook flink steken als er vervelende mailtjes binnenkomen in de keuken. De framboos gebruiken we om rode saus te maken. Pureer de framboos met aandacht en ze zal transformeren tot een gladde smeuige drap.

 

Patatje Joppa (Penningmeesteres)

Patatje joppie zorgt voor goede vulling en voor de vitaminen in de lasagna. Vitamine J is een onderschatte vitamine die zorgt voor een uitgebalanceerde pijnappelklier, wie wil dat niet? Knip de patatjes in stukken, stamp ze met een aardappelstamper en let goed op dat je precies de juiste hoeveelheid gebruikt: 354,7895432 gram per persoon is precies genoeg. Niet voor de discalculisten onder ons.

 

Carmen Caramel (P.R.)

Onze high-tech zwerver. Zoet en sticky, net als kaas. Daarom gebruiken we de caramel als topping voor een extra krokante touch. Als je even niet uitkijkt blijft de caramel aan je plakken totdat je je inschrijft voor de volgende activiteit van onze commissie. Smelt de caramel au-bain-Mark-en-zijn-vrouw. Giet deze als je alle laagjes klaar hebt over de lasagna, wees snel want deze caramel gaat snel van een zachte vloeibare saus naar een harde massa.

 

Okkernootje (locatie)

In een notendop: Akke is het brein van de commissie. Ze zorgt dat we altijd een plekje hebben om te koken. Akke zingt een hoge noot, en haalt daarmee iedereen om haar heen over ook zo veganistisch mogelijk te zijn. Een okkernoot moet je persen en ons okkernootje kan afpersen als de beste. Als ze het niet met je eens is kraakt ze je computer zodat je haar niet meer kunt kraken. Zorg dat je genoeg olie perst om de lasagna in te frituren.

 

Rucola Ruben (penningmeester)

Voor de garnering willen we een mannelijke smaak. Hoe vind je een mannelijke smaak? Misschien moeten we het anders verwoorden. Pittig, noot8ig, ja, we weten het: Rucola! Rucola is een groente met ballen. Hij zorgt voor bal-ans in het gerecht. Hij heeft the answer op al je rekenkundige vragen en weet altijd wat er speelt, binnen en buiten de maaltijd zorgt hij voor een vermindering van het stereotype dat alleen vrouwen in de keuken horen te staan [……].

 
Kusjes van LASagna!